Nykypäivän ihmisellä on nurkat täynnä tavaraa. Niin Sari Juntusellakin, joka nosti jo kädet pystyyn täpötäyden vaatehuoneensa ovella. Sitten hän osallistui valokuvakisaan ET-lehden nettisivuilla ja voitti avukseen ammattilaisen.

Järvenpääläinen Sari Juntunen, 48, voitti etlehti.fi:n valokuvakilpailussa kotiinsa ammattijärjestäjän kuudeksi tunniksi.

Kodin kaaos kuriin -kisassa pyydettiin lähettämään kuvia sekamelskasta jossain kodin tilassa tai nurkassa. Sari tuuppasi kuvan vaatehuoneestaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Saatteeksi hän kirjoitti:

"Vaatehuoneen siivous ollut ikuisuusprojekti, mikä ei tule ikinä valmiiksi, niin kuin näkyy. Vaatteita vaan kertyy, kun mistään en osaa luopua."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Olen asunut tässä kaksiossani kuutisen vuotta, ja joka kesä raivaaminen on ollut mielessä. Ei ole auttanut, vaikka tututkin ovat usuttaneet, Sari sanoo.

Katso kaikki kuvat: Kodin kaaos kuriin

Sarin aikuinen poika asuu samassa asunnossa, mutta hänen tavaroitaan ei parin kolmen neliön tilassa ole. Siellä on ainoastaan Sarin käyttövaatteita, laatikoita ja pussukoita, joiden sisällöstä hänelle ei edes ole tietoa. Niiden luokse kun ei pääse.

– Olisi kiva mahtua vaatehuoneeseen edes sisään, Sari naurahtaa.

"Olisi kiva mahtua vaatehuoneeseen edes sisään."

Valintana hoitoala

Sari työskenteli pitkään, 25 vuotta, suurkeittiökokkina, mutta sitten iski työttömyys. Nyt hän opiskelee iltaisin lähihoitajaksi.

– Ravintola-alalla ketjut omistavat kaikki liikkeet ja niitä kilpailutetaan. Et voi koskaan tietää, missä sinulla on työpaikka ja onko missään. Ajattelin, että hoitoalalla töitä riittää.

Sari on tyytyväinen saadessaan avukseen Tavararemontti Oy:n Maria Laitisen. Kuuden tunnin keikan arvo on noin 330 euroa.

Lue myös: Älä jätä tätä perinnöksi – katso karut ennen ja jälkeen -kuvat

– Monet epäröivät maksaa palvelusta. Suomalaisethan ajattelevat, että kaikki mahdollinen pitää tehdä itse. Mukavaa, että pääsen kokeilemaan.

Epämääräisten tavarakasojen setvimisessä vaikeinta on aloittaminen, sen tietää jokainen. Kuvakisan innoittamana Sari ehti jo haalia neljä säkillistä pois heitettävää.

– Saa nähdä, mitä romukasoista vielä löytyy. Ainakin muutama vappuperuukki, tuksutukka. Olen nimittäin pikemminkin vappu- kuin kuin jouluihminen, Sari heläyttää.

Kysely

Onko sinulla liikaa tavaraa?

Kyllä
Kyllä
77.1%
Ei
Ei
22.8%
Ääniä yhteensä: 35
Vierailija

Asunnoissa on liian vähän kunnollisia säilytystiloja. Ja asunnot ovat liian pieniä.

Arkkitehdit voisivat suunnitella edes uudet asunnot vähän paremmin nykytarpeisiin soveltuviksi. Kaikilla on paljon tavaraa. Siis hieman enemmän kuin se yksi ainoa

juhlaleninki arkivaatteitten lisäksi. Ym ym.

Himohamstraaja

Onnentyttö, kun hänellä oli vain vaatehuone kaaoksen vallassa. Minulla koko asunto, enkä omista vaatehuonettakaan (johon voisin kätkeä ylimääräisen tavaran).

Sisältö jatkuu mainoksen alla