Siemennäkkäri nousi vuoden trendiherkuksi osittain gluteenittoman ruokavalion suosion vuoksi; se tehdään pelkistä siemenistä ja ilman jauhoja.
Siemennäkkäri nousi vuoden trendiherkuksi osittain gluteenittoman ruokavalion suosion vuoksi; se tehdään pelkistä siemenistä ja ilman jauhoja.

Hakukoneyhtiö Google on julkaissut vuoden 2015 haetuimmat sanat. Niiden perusteella suomalaiset syövät terveellisesti ja nauttivat kakuista.

Google julkaisi suositumpien hakujen yhteydessä niin kutsutut trending-listat. Ne sisältävät nopeimmin nousseet haut eli hakusanat, joiden käyttö on kasvanut suhteellisesti eniten viime vuoteen verrattuna.

Siemennäkkäri, kukkakaalipizza ja lehtikaalikeitto.  Nämä kuuluvat vuoden ruokapuheenaiheisiin, ainakin Google-hakujen perusteella.

– Haut ovat yhä enemmän sidottuina tiettyyn hetkeen ja kuluttajan arkiseen tarpeeseen, sanoo operatiivisesta toiminnasta vastaava johtaja Hanna Kivelä Googlen tiedotteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suosiotaan nopeasti kasvattaneissa resepteissä näkyy erilaisten ruokavalioiden ja -suuntausten virta. Siemennäkkäri on noussut trendiherkuksi osittain gluteenittoman ruokavalioinnostuksen vuoksi; se tehdään pelkistä siemenistä ja ilman jauhoja. Sama idea on kukkakaalipizzassa, joka on luonnostaan vähähiilihydraattinen – sillä sen pohjassa ei käytetä jauhoja, vaan kukkakaalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Haetuimmissa resepteissä näkyvät myös kansainväliset tuulet. Kärjessä on maailmalta tuttuja makeita herkkuja, kuten naked cake ja nutella juustokakku.

Kielitoimisto valitsi nakukakun kuukauden sanaksi.

Kielitoimisto huomasi marraskuussa naked caken eli nakukakun ja valitsi sen kuukauden sanaksi. Nakukakku jätetään nimensä mukaisesti kuorruttamatta ja sen reunat saavat huoletta näkyä.

Trendaavimmat reseptit Googlessa – top 10

  1. siemennäkkäri
  2. kukkakaalipizza
  3. lehtikaalikeitto
  4. naked cake
  5. peltilihapiirakka
  6. valkosuklaa limejuustokakku
  7. nutella juustokakku
  8. paahdettu kukkakaali
  9. sitruunapasta
  10. muurinpohjalettu

Kysely

Oletko tehnyt itse siemennäkkäriä?

Kyllä
Kyllä
52.1%
En
En
47.8%
Ääniä yhteensä: 23
Sisältö jatkuu mainoksen alla