Kuva Panu Pälviä
Kuva Panu Pälviä

Ohje on neljälle, mutta se on helppo valmistaa myös isommalle juhlaväelle. Ranskankerma ja silputtu tilli kannattaa silloin tarjota erikseen.

ET-lehti kysyi lukijoiltaan parhaita juhlatarjottavia. Tämä suussasulava ja helppo resepti osallistui Parasta sukupöytään -kilpailuun.

4 annosta

500 g lohta (nahaton, ruodoton)
½ (noin 400 g ) kiinankaali
2 pientä sipulia
25 cm pala purjon vihreää osaa
2 dl herneitä
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1,1 l vettä
1 rkl kalafondia
¾ dl tyrnimehua (100 %, makeuttamaton)
1 tl jauhettua mustapippuria
1 tl hienoa merisuolaa
Viimeistelyyn ranskankermaa ja tilliä

Katso 10 parasta piirakkareseptiä tästä.

  • Poista lohifileestä nahka ja paloittele. Poista kiinankaalista kanta. Leikkaa kiinankaali ohuiksi, lyhyiksi suikaleiksi. Kuori ja silppua sipulit. Halkaise ja huuhtele purjo ja viipaloi purjon vihreät osat ohuiksi viipaleiksi. Riivi herneet paloista.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia noin 4 minuuttia. Lisää purjo ja jatka kuullottamista noin 4 minuuttia. Lisää kiinankaalit kolmessa erässä, kääntele noin 5 minuuttia. Lisää vesi, fondi, mehu, pippuri ja suola. Keitä hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia.
  • Lisää kala ja herneet. Hauduta muutama minuutti eli kunnes kalapalat ovat kypsiä. Tarkista maku. Viimeistele annokset nokareella ranskankermaa. Koristele tuoreella tillillä.

Enemmän keittoreseptejä: 10 suosikkia