Riia Soini myi viime kesänä lörtsyjä Savonlinnan torilla ja kehuu torin tunnelmaa.- Tänä kesänä työskentelen Helsingissä mutta kotiin Savonlinnaan ja torille pitää päästä muutaman kerran.

Riia työskenteli Sirkan torikahviossa viime kesänä toukokuusta elokuuhun. Kahvion ehdottomasti suosituimmat tuotteet ovat aidot käsintehdyt lörtsyt ja kalakukot. Perinteisten omena- ja lihalörtsyn lisäksii myydään myös esimerkiksi kebab-, poroaurajuusto-, kasvis-, vanilja ja mustikkalörtsyjä.

- Jo lörtsy-sana saa monen asiakkaan suun hymyyn. Turistit ja ulkopaikkakuntalaiset usein aloittavat perinteisillä mauilla, mutta jo toisella maistelukerralla tilauksessa onkin erikoisempi maku, jota ei muualta saakkaan.

Riia kehuu tykkäävänsä asiakaspalvelusta ja uusien ihmisten tapaamisesta. Ei ihme, että hän nyt opiskelee matkailualaa Porvoossa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

- Turistien kohtaaminen on hauskaa ja on hienoa nähdä kuinka kiinnostuneita he ovat niin Savonlinnasta kuin torikahvion lörtsyistäkin. Jos koko päivän sataa kaatamalla, niin kahvio pidetään kiinni. Torikahvion ollessa kiinni, Sirkan herkkuja voi kuitenkin saada Hernemäessä sijaitsevasta Sirkan Leipomokahvilasta, jossa tarjoillaan myös lounasta. Heinäkuussa eivät tosin pienet kuurot torielämää haittaa. Asiakkaat tulevat silti kahville! 

- Olen syntyperäinen savonlinnalainen ja tämä on ensimmäinen kesäni, jonka vietän Savonlinnan rajojen ulkopuolella. Lempipaikkani Savonlinnassa on ehdottomasti kauppatori. Vapaapäivinäkin menin sinne usein. Meininkiä on ihana seurata ja fiilistellä.

Toinen Riian suosikkipaikka on Olavinlinnaa kohti kulkeva rantaväylä, joka alkaa keskustan puisen venelaiturin kulmalta. Rantaväylän järvimaisema ihastuttaa silmää koko kävelymatkan ja nälän tai janon yllättäessä voi pysähtyä Olavinlinnan lähellä olevien viehättävien kesäravintoloiden terasseille.

- Kolmas paikka, jossa vierailen joka kesä on Sulosaari. Sulosaaressa voi niin lenkkeillä kauniin luonnon ympäröimänä kuin nauttia päivästään kallioilla aurinkoa ottaen. Lisäksi Sulosaareen kätkeytyy lettukahvila, joka on jo upean puutalonsa puolesta vierailun arvoinen kohde.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla