Kahvisiskot ja Hakaniemen tori. Siitä ei torikahvilan tunnelma paljon voi parantua. Miten se tehdään? Katso video ja ihastu.

Hakaniemen torilla on vielä hiljaista. Yksinäinen lokki etsii murkinaa ja pari ihmistä kävelee kohti bussipysäkkiä. Kahvisiskot-kahvilan ympärillä käy kuitenkin jo kuhina. Teltta nousee, kalusteet sijoittuvat sen ympärille ja kahvilan päivä on alkamassa. 

Kello näyttää aamulla 5.58, kohta kasataan puuron- ja kahvinkeittopöydätkin. Ne, joilta asiakkaat saavat maailmankuulua riisipuuroa.

Jouni Kaattari on onneksi tottunut aamuherääjä.  Jo ensimmäisinä torikahvilavuosinaan hän meni puoli kuudeksi töihin. Ikää hänellä oli silloin 15–16-vuotta. Ensimmäisistä työvuosistaan mies muistaa varhaiset jonot.

– Ihmiset odottivat, että me saamme kahvin valmiiksi ja puurot keitettyä. Jonoja oli jo aikaisin, Jouni Kaattari kertoo.

Lue myös: Mitä suomalaiskahville on tapahtunut 110 vuodessa?

Jouni Kattarin äiti Raija Kaattari on pyörittänyt legendaarista Kahvisiskot-kahvilaa Helsingissä jo 40 vuotta.  Kahvila on yhä hurjan suosittu.  Jounin mukaan tunnelma on niin hyvä, että ihmiset istuisivat kahvilassa pidempäänkin.

– Olisi kiva, ettei asiakkaita tarvitsisi heittää pois, Jouni kertoo videolla.

Katso yllä oleva video ja tutustu Kahvisiskot-kahvilan arkeen sekä vanhoihin muistoihinkin.

X

Kommentit (2)

3/2 | 

Heittäkää ne alumiiniset kattilat jorpakkoon ja ostakaa teräskattilat sillä on todettu että alumiinistä irtoaa ainetta joka on yhteydessä alzhaimerin tautiin ja muisti sairauksiin! Minä en ainakaan tule syömään sitä puuroa!

4/2 | 

No voi voi voi!!! Kyllähän nuo kattilat nyt näytti sentään kunnon teräskattiloilta!!!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kurkistajassa ET:n toimittajat supisevat kulttuurimaailman kuulumisista (vain sinulle), kurkkaavat kulissien taakse ja vinkkaavat parhaista elämyksistä, ilmiöitä, kirjoista ja kuulumisista.

Onko sinulla sipisipi-juttu taidemaailmasta? Kerro meille!

Toimituksen yhteystiedot löytä täältä

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla