Harva kahdeksankymppinen pystyy laulamaan samasta sävellajista kuin 50 vuotta nuorempana. Vieno Kekkoselta se luontuu, ja keikkoja piisaa.

– Elämä on niin täynnä uutta ja kiinnostavaa, etten vielä ole ehtinyt edes ajatella eläkkeelle jäämistä, totesi Vieno Kekkonen ET-lehden
haastattelussa muutama vuosi sitten.

Samat sanat kuvaavat tänään 80 vuotta täyttävän laulajattaren elämää edelleen. Keikkakalenteri pursuilee kunnoitettavasti ja jazziskelmät helähtävät aina vaan.

Kesän mittaan hän kiersiTornion Kalottijazzeilta Sipoon Kalkkirantaan. Ensi joulukuussa Herd-yhtye ja laulaja Aili Ikosen konsertoivat Lahdessa erityisvieraanaan Vieno Kekkonen.

Juuri Lahden kaupunginteatterista Vieno Kekkonen aikanaan siirtyi musiikin pariin. Hän valmistui Teatterikoulusta näyttelijäksi vuonna 1956.

Keltaruusu ja Kesäyö

Vieno Kekkosta on sanottu tuoneen jazziskelmän Suomeen. Levyttämisen hän aloitti 1950-luvulla. Unohtumattomia levytyksiä ovat muun muassa Preerian keltainen ruusu, Sateenkaaren tuolla puolen, Sävel rakkauden, Kesäyö, Sakura, Ei koskaan sunnuntaisin, Hiljaa virtaa joki ja Tie.

Ei ole aivan tavallista, että kahdeksankymppisenä pystyy laulamaan teoksia samasta sävellajista kuin alunperin on niitä esittänyt. Vieno Kekkoselta se luontuu.

– Se on kummallinen asia, että minun on yhä helpompi laulaa. Kyllähän minä käyn laulutunneilla, en nyt kovin säännöllisesti, mutta kuitenkin. Lauluopettajani sanoi, että ikä ei kuulu äänessä, ja minusta se on kauniisti sanottu, Kekkonen pohdiskeli kesäkuussa Yle uutisten haastattelussa.

Kauneudenhoito on kivaa

Paitsi kirkkaan äänensä, Vieno Kekkonen on säilyttänyt virkeän olemuksensa.

– Elämässä pysyy hyvin kiinni, kun suhtautuu asioihin avoimesti ja uteliaasti. Käyn edelleen laulutunneilla ja jatkan haitarinsoiton opiskelua, hän kertoi ET:n haastattelussa.

– Ulkoilen päivittäin ja syön terveellisesti. Ulkonäöstä huolehtimisen koen kohteliaisuutena muita ihmisiä kohtaan. Se on tärkeää etenkin esiintyessä; tulevathan ihmiset kuuntelemisen lisäksi katsomaan minua.

– Kauneudenhoito on myös kivaa, nautin siitä. Eikä kauneudenhoidossa ole ikärajaa.

Mikä Vieno Kekkosen lauluista on sinun suosikkisi?

Kommentit (1)

Hyvämieli
Liittynyt24.8.2015
2/1 | 

Mukava kun sain lukea jutun Vieno Kekkosesta, koska viime vuonna hän oli Kontulan palvelukeskuksessa esiintymässä ja juttelinkin hetkisen hänen kanssaan. Otin myös kuvan jossa Vieno hymyilee säteilevästi nuoren miehen kanssa joka hänellä pli säestäjänä. Ihana esiintyjä joka osasi luoda yleisölle lämpimän ja nostalgisen tunnelman. Palvelutalon juhlasali oli täpösen täynnä hienossa konsertissa. Kuvaahan en voi laittaa tänne koska se olisi ilmeisesti luvatonta.

terveisin Hyvämieli

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kurkistajassa ET:n toimittajat supisevat kulttuurimaailman kuulumisista (vain sinulle), kurkkaavat kulissien taakse ja vinkkaavat parhaista elämyksistä, ilmiöitä, kirjoista ja kuulumisista.

Onko sinulla sipisipi-juttu taidemaailmasta? Kerro meille!

Toimituksen yhteystiedot löytä täältä

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla