Vuosi sitten ihastuin ikihyviksi, kun Helsingissä järjestettiin ensimmäinen renssanssimusiikkifestivaali. Huomenna se on täällä taas, ja pääsen suoraan Tudorien hoviin.

Pakkanen paukkui ja Paavalin kirkossa Helsingissä oli hieman viileää, kun tammikuussa 2014 istuin penkissä ja nautin muun muassa maineikkaan lauluyhtye Lumen Valon, upeasti soivan miesporukan Ensemble Petraloysion ja taitavan urkuri Ilpo Laspaksen esittämistä renessanssimusiikin helmistä. Kirkon akustiikka tuottaa pitkiä, täyteläisiä kaikuja, joista lähes meditatiivinen musiikki sai valloittavaa voimaa.

Olin todella iloinen, kun huomasin, että juhlat eivät jääneet kertaheitoksi.

Torstaina se taas alkaa. Neljän päivän aikana ehdin vierailla sävelten siivin Tudorien hovissa Englannissa, maurien Espanjassa, Habsburgien musiikki-imperiumissa ja Pohjolassa. Sunnuntain päätöskonsertissa on luvassa Vaasa-suvun kruunajaismessu. Aion nimittäin kuulla tällä kertaa kaikki konsertit.

Esiintyjälistassa on nimiä, joita en ainakaan muista viime vuodelta. On hauska tavata esimerkiksi pirkanmaalainen viiden naisen vokaaliyhtye Lumous ja Fioretto-yhtye, jonka soittimia ovat muun muassa nokkahuilut ja säkkipilli!

Niin, ne nokkahuilut. Tällaiseen musiikkiin ne kuuluvat ilman muuta. Sointi on pehmeää, jylhää, heleää. Oikeasti. Yhtään eivät tule mieleen alakoulun kimeät muovipillit. Onneksi!

Paavalin kirkkoon siis, suosittelen.

Mutta, me kun olemme näitä keskuslämmitysajan lapsia, niin suosittelen mukaan pientä retkihuopaa. Silloin saa nauttia vain ihanan musiikin suomista väristyksistä.

Lisää tietoa: renessanssimusiikkijuhlat.fi

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kurkistajassa ET:n toimittajat supisevat kulttuurimaailman kuulumisista (vain sinulle), kurkkaavat kulissien taakse ja vinkkaavat parhaista elämyksistä, ilmiöitä, kirjoista ja kuulumisista.

Onko sinulla sipisipi-juttu taidemaailmasta? Kerro meille!

Toimituksen yhteystiedot löytä täältä

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla