Suomalaisten veteraanien arvostus kasvaa iän myötä. Myös sukupuolien välisessä arvostuksessa on eroja.

Vaikka kotimaan itsenäisyyden ylpeys tuntuu arvokkaalta, veteraanien arvostamisessa on sukupuolten välisiä eroja.

Kaikista miehistä veteraaneja ja muuta sodat kokenutta sukupolvea arvostaa erittäin paljon 80 prosenttia, niin naisten luku on 90 prosenttia. Ammattiryhmittäin tarkasteltuna eniten veteraaneja arvostavat johtavassa asemassa olevat ja yrittäjät.

Kaikkiaan 85 prosenttia suomalaisista kertoo arvostavansa erittäin paljon vuosien 1939–45 sodat kokenutta sukupolvea, niin veteraaneja kuin kotirintaman väkeä.

Tiedot selviävät Taloustutkimuksen tutkimuksesta.

Mitä vanhempi olet, sitä enemmän arvostat

Arvostus lisääntyy iän myötä. Nuorimmista alle 25-vuotiaista vastaajista 70 prosenttia arvostaa veteraanipolvea erittäin paljon, yli 35-vuotiaiden arvostus on 90 prosenttia. Lukema on noussut viiden vuoden takaa, vuonna 2010 tehdystä tutkimuksesta.

Syy löytynee Veteraaniliiton mukaan maailmanpolitiikan levottomasta tilanteesta, joka muistuttaa kansalaisia siitä, että itsenäisyys ei ole nykymaailmassakaan mikään itsestäänselvyys – vaan usein kovan työn ja taistelun takana.

Mistä haluat kiittää sotiemme veteraaneja? Kirjoita kiitoksesi kommenttikenttään, toimitamme ne veteraaniliitolle.

Kommentit (1)

elizabeth

I'm viewed as a veteran by lexicon meaning of the word.  essay writing help service Anyway, with regards to VA benefits I'm not qualified for any advantages in light of the fact that my military administration ,8 years as an authorized officer,

Seuraa 

Kurkistajassa ET:n toimittajat supisevat kulttuurimaailman kuulumisista (vain sinulle), kurkkaavat kulissien taakse ja vinkkaavat parhaista elämyksistä, ilmiöitä, kirjoista ja kuulumisista.

Onko sinulla sipisipi-juttu taidemaailmasta? Kerro meille!

Toimituksen yhteystiedot löytä täältä

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat