Taiteilijapari Arja ja Aarne Jämsälle ruoka on yksi monista tavoista osoittaa luovuutta.

Arja Jämsän runollisissa resepteissä ainesten määrän ja lämpötilojen suhteen ei olla turhan tarkkoja, mutta tunnelma välittyy pikkutarkasti. Samoin kuin Aarne Jämsän akvarelleissa, jotka kuvaavat taiteilijaparin Oriveden-kodin arkea.

Resepti 1
Vain lauantaina. Osta kalaukolta neljä siikaa ja halstraa ne.
Tee salaatti ja muussi ja ota ne hölmöt korkeat tiimarilasit ja valkoviiniä.
Istu patiolla ilta-auringossa ja päästä koirat aitauksesta ja toivo, etteivät ne jää tielle.
Liljat saa olla kukassa.

Resepti 2
Porkkanoita, perunoita, lanttua, naurista, sipulia, punajuurta, kaalia uunipellille ja uuniin siksi aikaa, kun käydään avannossa.
Syötetään punaviinin kanssa amerikkalaiselle, joka on ensi kertaa Suomessa.

Resepti 3
Ostetaan K-kaupasta tuore broileri. Huuhdotaan siitä grillimausteet. Kuivataan pyyhkeeseen ja viimeistellään tukankuivaajalla puhaltamalla nahan ja lihan väliin.
Hierotaan nahan alle sokeria ja soijaa. Täytetään lintu pienillä sipuleilla ja sokerilla ja soijalla.
Paistetaan lasikulhossa miedolla lämmöllä yli kaksi tuntia. Syödään joulukuusenvalot pöytäkoristeena.

Resepti 4
Valkokaalia juustohöylällä kulhoon. Oliiveista kivet pois.
Sitruunasta ja öljystä vispataan valkosipulin ja suolan ja pippurin kera kastike.
Iso tuppo persiljaa.
Tarjotaan, kun ei ole mitään muuta tarjottavaa. Ihmetellään.

Arja ja Aarne Jämsän haastattelu ET:n numerossa 14, joka ilmestyy 20.8.2014

Kuva ja reseptit teoksesta Aarne ja Arja (Kustannusosakeyhtiö Taide)
Alkuperäisteokset Aarne Jämsä, tekstit Arja Jämsä.

Kommentit (0)

Seuraa 

Kurkistajassa ET:n toimittajat supisevat kulttuurimaailman kuulumisista (vain sinulle), kurkkaavat kulissien taakse ja vinkkaavat parhaista elämyksistä, ilmiöitä, kirjoista ja kuulumisista.

Onko sinulla sipisipi-juttu taidemaailmasta? Kerro meille!

Toimituksen yhteystiedot löytä täältä

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat