Suomalaisia syytetään kateelliseksi kansaksi, mutta onko asia oikeasti niin? Osallistu keskusteluun.

Kun Portugaliin muuttaneita vuorineuvoksia arvostellaan ahneudesta, seuraa välitön palaute. "Suomihan on valtakunta, jossa kateus voittaa kiimankin", totesi Rautaruukin entinen varatoimitusjohtaja Lauri Mannerkoski.

Vuorineuvoksen kommentti voi ärsyttää, mutta onko siinä ainakin totuuden siemen mukana?

Mersu vie kaverit ja asiakkaat

Pikkupaikkakunnalla asuva yrittäjä päätti palkata itsensä vuosikymmenien uuratuksesta ostamalla Mersun. Pian hän huomasi, ettei autolla voi mennä töihin, sillä se karkotti asiakkaat.

Lue myös: Tämän päivän kuolemansynnit.

Hienon auton ei tarvitse olla edes uusi: Toinen yrittäjä osti muutamalla tonnilla vanhan taksin. Osa tuttavista lakkasi tervehtimästä, kun yrittäjä kehtasi ajaa niin pröystäilevällä autolla.

Lottovoittajien salaiset tapaamiset

On lottovoitto syntyä Suomeen, mutta lottovoittajana maassamme voi olla vaikea elää. Veikkaus on huomannut asian ja järjestää päävoiton saaneille salaisia iltamia, joissa raha-asioista voi puhua ilman pelkoa kateudesta.

Lottovoittajan tarina: Maritasta tuli miljonääri.

Veikkaukselta kerrotaan, että jokainen tapahtumaan kutsuttu on voittanut vähintään 500 000 euroa. Tapahtumat järjestetään osin vertaisutueksi, ja ne ovatkin suosittuja.

Kuvaavaa on, että tapahtuma on hyvin varjeltu salaisuutena ja sen sijainti vaihtuu joka vuosi.

Mistä sinä olet kateellinen?

Kertovatko edellä mainitut esimerkit jotain kansanluonteestamme, vai ovatko suomalaiset todellisuudessa ihan yhtä kateellisia kuin muidenkin maiden asukkaat?

Osallistu alla keskusteluun ja kerro mistä sinä olet kateellinen – vai oletko mistään?

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kurkistajassa ET:n toimittajat supisevat kulttuurimaailman kuulumisista (vain sinulle), kurkkaavat kulissien taakse ja vinkkaavat parhaista elämyksistä, ilmiöitä, kirjoista ja kuulumisista.

Onko sinulla sipisipi-juttu taidemaailmasta? Kerro meille!

Toimituksen yhteystiedot löytä täältä

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla