Paavo Väyrynen valittiin eduskuntaan ensimmäisen kerran 23-vuotiaana vuonna 1970. Kuva vuodelta 1978.
Paavo Väyrynen valittiin eduskuntaan ensimmäisen kerran 23-vuotiaana vuonna 1970. Kuva vuodelta 1978.

Suomalaisten käsitykset sitkeydestä vaihtelevat ikäryhmittäin. Yli 65-vuotiaat nostavat Paavo Väyrysen yhdeksi sitkeimmistä suomalaisita.

Sauna ja ruisleipä edustavat parhaiten suomalaista kansallisidentiteettiä, käy ilmi vuodenvaihteessa toteutetusta kyselytutkimuksesta. Ruisleipä varsinkaan ei ole mikään ihme, sillä tämän tutkimuksen takana on Fazer, joka itsekin tekee leipomotuotteita. Vanhemmat ikäluokat antoivat vastaukseksi usein myös Jean Sibeliuksen, joka liitetään kansalliseen sisukkuuteen samalla tavalla kuin tämän päivän urheilijat.

Mielenkiintoista näin vaalien jälkeen on kuitenkin 65–75-vuotiaiden vastauksissa kärkeen nousseet henkilöt presidentti Sauli Niinistö ja Paavo Väyrynen. Jääkiekkolegenda Teemu Selänne tulee vasta kolmantena tässä ikäryhmässä.

Eilisillan vaalitulokset nostivat Paavo Väyrysen jälleen eduskuntaan. Konkaripoliitikko itse on ilmoittanut, että jollei ministerinsalkkua tarjota, hän hyppää Brysselin-koneeseen ja jatkaa europarlamentissa.

Väyrynen on ollut kotimaan politiikassa mukana 1970-luvulta lähtien. Valtiotieteiden tohtori Väyrynen on aikaisemmin ollut ministeri kahdeksassa hallituksessa. Europarlamentin jäsenenä hän on ollut vuosina 1995-2007 ja uudelleen vuodesta 2014.

Yrittäjyys ja omaishoito ovat sitkeyttä

Noin puolet kansalaisista oli Fazerin kyselyssä sitä mieltä, että emme ole erityisen sitkeitä. Vahvuuksinamme pidetään erityisesti hyvää koulutusta, jonka merkitys on yli 65-vuotiaille suomalaisille suurempi kuin muille. Esimerkkeinä sitkeyttä kuvastavista ominaisuuksista nähtiin yritteliäisyys ja periksiantamattomuus. Näitä ominaisuuksia edustavat muun muassa yrittäjät ja omaishoitajat. Samaa ominaisuutta kantaa yrityksistä ylivoimaisesti parhaiten Kone, jos asiaa kysytään +65-vuotiailta.

Suomalainen sitkeys -tutkimukseen osallistui joulukuussa noin tuhat ihmistä.

Kuka sinusta on sitkein suomalainen? Pääsikö hän eduskuntaan? Kommentoi!

Kommentit (5)

6/5 | 

Noista vaihtoehdoista valitsen suosikikseni Saku Koivun, joka on melkein kaksikymmentä vuotta pelannut NHL:ssä, HUOLIMATTA monista loukkaantumisista. Onhan Saku pelaajaksi kohtalaisen pienikokoinen, mutta se ei ole peli-intoa vähentänyt.  - Erityistä sisukkuutta Saku osoitti, kun parani pahasta syöpäsairaudesta ja palasi nopeasti pelaamaan. Aivan loistava nuorison edustaja (vaikka nyttemmin jo keski-ikäinen perheenisä).

7/5 | 

Jos sitkeys on sama asia kuin jääräpäisyys niin kyllähän tuo Paavo Väyrynen on ihan lyömätön. Hän se vaan jaksaa olla "maan vaivana" mielipiteillään. Mielestäni Paavon "minä olen aina oikeassa" - asenne tekee hänestä hieman vastenmielisen. Toisaalta häneltä löytyy kyllä tarvittaessa itseironiaa ja huumorintajua. Onhan se todellista sitkeyttä kun viitsii jääräpäisesti olla vuosikymmeniä muiden tölvittämänä. Surunvalittulut Paavon puolisolle. Varmaan on ollut kestämistä tässä miehessä.

Vierailija
8/5 | 

En käsitä miksi joku urheilija nostetaan ihmeenä toisten yläpuolelle ja kehutaan kokoaikaista leikkimistään.

9/5 | 

Ei kai mistään muualta löydy tällaista ihmistä kuin Paavo Väyrynen. On tyrkyllä ihan kaikissa vaaleissa. Nyt istuu Euroopan parlamentissa (vaalit viime vuonna) ja tuli tyrkylle näihin eduskuntavaaleihin ja valittiin! Aina kun on vaalit Eu, eduskunta,presidentin, niin johan siellä on P.Väyrynen tyrkyllä. Mitä ihmettä liikkuu häntä äänestävien päässä? Sinnikäs kuin korvan juuressa inisevä hyttynen. Millään siitä ei pääse eroon...

Tuntematon sotilas
10/5 | 

Väyrysestä tulee seuraava pääministeri. You can't keep a good man down!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kurkistajassa ET:n toimittajat supisevat kulttuurimaailman kuulumisista (vain sinulle), kurkkaavat kulissien taakse ja vinkkaavat parhaista elämyksistä, ilmiöitä, kirjoista ja kuulumisista.

Onko sinulla sipisipi-juttu taidemaailmasta? Kerro meille!

Toimituksen yhteystiedot löytä täältä

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla