Etsimme ennätyksellisen määrän syitä sille, miksi 55–65-vuotiaat elävät elämänsä parasta aikaa. Kommentoi ja perustele!

"Nyt on aikaa itselle."

"Nyt olen sinut itseni kanssa."

"Nyt olen riippumaton työstä ja lapsiperheen velvollisuuksista".

Kuinka monta syytä keksimme sille, miksi viimeiset työvuodet tai ensimmäiset eläkevuodet voivat olla elämän parasta aikaa?

Löydämmekö yhdessä 50 syytä? Tai 100 syytä? Vai 500?

Tule mukaan kertomaan alla olevassa kommentointikentässä perusteluita ja keksimään hyviä syitä elämän parhaalle ajalle! Jaamme parhaita perusteluita vuoden mittaan sosiaalisessa mediassa.

Kansallisen senioritutkimuksen aineistoa aiheesta parin vuoden takaa löydät alla olevasta linkistä: "Yli 55-vuotiaat elävät elämänsä parasta aikaa".

Kommentit (2)

4/2 | 

Elämän parasta aikaa olivat ikävuodet 15-37. Kun meni naimisiin ja tuli tarve tienata paljon ja asua tilavasti ja huolehtia paljon, silloin meni elämä ohi hetkessä. Ja kun 59 vuotiaana meni terveys osaltaan kovan työtahdin takia, siinä meni mahdollisuudet mukavaan vanhuuteen. Nuoret olkaa viisaampia, älkää menkö samaan halpaan kuin aiemmat polvet. Se ei kannata todellakaan. Välttäkää kuluttavaa työtä ja ihmissuhteita sekä huolehtikaa terveydestänne. Nykyisin ei ole kaikkien tarvis tehdä lapsia, ihmisiä on riittävästi. Naimisiinmeno on myös turha perinne. Kuten eroluvut osoittavat. Ihmiset voivat paremmin ilman pakonomaista sitoutumista loppuelämäksi. Sellaista tarvitsevat vain epävarmat ihmiset ja heidän kanssaan ei kannata aloittaa yhteiselämää eikä edes ystävyyttä. He takertuvat ja tukahduttavat ympäristönsä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kurkistajassa ET:n toimittajat supisevat kulttuurimaailman kuulumisista (vain sinulle), kurkkaavat kulissien taakse ja vinkkaavat parhaista elämyksistä, ilmiöitä, kirjoista ja kuulumisista.

Onko sinulla sipisipi-juttu taidemaailmasta? Kerro meille!

Toimituksen yhteystiedot löytä täältä

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla