Viktor Klimenko epäilee nyky-Venäjän valtakoneistoon palautettujen kasakoiden aitoutta ja ihmettelee muutenkin synnyinmaansa toimintaa.

Ennen Venäjän vallankumousta kasakat olivat oma etuoikeutettu soturisäätynsä. Stalinin aikaan he joutuivat tappolistalle. Nyt kasakat on palautettu Venäjän valtakoneistoon, ja pian he partioivat myös Suomen rajoilla.

Viktor "Viki" Klimenko, sukujuuriltaan aito Venäjän kasakka, evakuoitiin Itä-Karjalasta, Pyhäniemen sotavankileiriltä Suomeen 3-vuotiaana.

Suomen kansalaiseksi hänet hyväksyttiin vasta täysi-ikäisenä. Näin jälkeenpäin Viki on tajunnut, että samalla Suomi suojeli häntä joutumasta asepalvelukseen Neuvostoliittoon.

Nykyisten kasakoiden syntyperäisyyden Viki kyseenalaistaa. Kasakkarekisteriin kun pääsee käytännössä kuka tahansa täysi-ikäinen ortodoksi.
Synnyinmaansa tilannetta Klimenko kommentoi tapansa mukaan muutenkin suorasukaisesti.

"Hyödylliset idiootit"

– Venäjä pysyy pystyssä vain rahan voimalla, joten meillä on hengenvaarallinen naapuri. Myös Putin taitaa pelätä kuollakseen, mutta vielä hänellä on ympärillään niitä, joita jo Lenin kutsui hyödyllisiksi idiooteiksi, kertoo Viktor Klimenko.

– Toisaalta Putin on ”paras” kaverini. Hän palautti kasakoiden kunnian ja vähän maitakin, vaikka Stalin yritti kitkeä kulttuurimme juurineen. Pitäisiköhän minunkin lähteä katsomaan niitä yhteismaita. Isän syntymäkotikin on kuulemma vielä jotenkin pystyssä, Klimenko sanoo.

Kommentit (1)

2/1 | 

Kuuskytä luvun laulaja.  Eräät iskelmät sattui  ääneen että tyyliin.  Mitä tulee Venäjän pystyssä olemiseen  rahan voimalla, niin tilanne on aivan sama Suomessa.

On vaara että johtoporras tarvii sotaa pitääkseen ihmiset kurissa.  Pauke alkaa ehkä Ukrainassa.    Mutta  ei moitita  kun ei Usaakaan, joka on rymistellyt  monet  valtiot nurin  vaikka Vietman oli voittamaton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kurkistajassa ET:n toimittajat supisevat kulttuurimaailman kuulumisista (vain sinulle), kurkkaavat kulissien taakse ja vinkkaavat parhaista elämyksistä, ilmiöitä, kirjoista ja kuulumisista.

Onko sinulla sipisipi-juttu taidemaailmasta? Kerro meille!

Toimituksen yhteystiedot löytä täältä

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla