Hallituksen leikkauslista kauhistuttaa monia. Kysyimme ihmisten tuntoja viikonlopun alla.

ET-lehti kävi jututtamassa perjantaina ihmisiä Helsingin Hakaniemessä. Kysyimme heiltä seuraavat kysymykset:

1. Mitä mieltä olet hallituksen leikkauksista?
2. Miten leikkaukset koskettavat sinua?
 

Iia, 65

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Leikkaukset eivät totisesti ole kiva asia! Olisi pitänyt leikata suurituloisilta ja niiltä, jotka saavat pääomatuloja. Nyt leikkaukset koskevat lapsiperheitä ja vielä pienituloisempia kuin minä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Ne vaikuttavat minun asumistukeeni ja niihin kavereihin, jotka ovat töissä. Ostovoima vähenee. Seistään sitten tuolla Hurstin jonossa, kun kaikki menee. Tervetuloa katsomaan, kun minäkin seison siellä jossain vaiheessa.

 

Ahti Meriläinen, 69

1. Leikkaukset ovat rajuja. Ne koskevat enimmäkseen palkansaajia.

2. Kiinteistövero nousee, mutta muuten leikkaukset eivät vaikuta minuun kovin paljoa.

 

 

Alpo Ahokas, 67

1. Leikkaukset ovat vaikea juttu. On väärin on, että pieneläkeläisiltä leikataan. Sääliksi käy. Myyn koreja torilla kesäisin ja jo nyt olen huomannut, ettei ihmisillä ole rahaa niin kuin ennen.

2. Leikkaukset eivät koske minua, koska minulla on tämä harrastustyö, josta saa leivän päälle makkaraakin. Minulla on tonnin eläke, mutta ei sillä elä.

 

Seija, 63

1. Surullisinta on, että leikkaukset koskevat niin rajusti naisvaltaisia aloja. Monien toimeentulo on juuri ilta-, viikonloppu- ja pyhälisien varassa. Ne takaavat sen, ettei tarvitse mennä luukulle. Ja yksi ministereiden viikkopalkka sinne tänne tuntuu naurettavalta. Mitä se vaikuttaa? En ymmärrä, miksi meillä on 50-60-vuotias herrakaarti nyt vallassa. Missä kuuluu tavallisen ihmisen ääni?

2. Olen vielä työssä vähän aikaa ja jään kohta eläkkeelle. Leikkaukset eivät ehdi koskea minua.

Vierailija

Hyvä että vielä on edes leipäjonot. Mutta tulevaisuudessa saattaa nekin "ruokintapaikat" loppua kun syöjien määrä lisääntyy moninkertaiseksi.

Entä sitten, tienpäälle kerjuulleko joudutaan, kuten esivanhempamme aikoinaan. Siinä kiitos suurille ikäluokille jotka ovat työllään rakentaneet 

Suomalaisen yhteiskunnan sellaiseksi hyvinvointivaltioksi joka se on ollut näihin päiviin saakka - mutta jota se ei enää ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla