Epämääräiset kivut, kirvely, pissa­­­­­vaivat ja oudot vuodot voivat kertoa tulehduksesta, joka ei hoidu kipulääkkeillä.

1. Vatsatauti

 • Oireet
  Vatsakipuja, etova olo, oksentelua, ripulointia tai löysiä ulosteita. Jos kipu painottuu oikealle, syy voi olla umpisuolessa.

 • Hoito
  Riittävästi juotavaa, lepoa, parasetamolia huonoon oloon. Oikealle puolelle painottuvassa äkillisessä kivussa viivyttelemättä lääkäriin.
  Lue myös: Turvottaako vatsaa vai vaivaako ripuli? Näin hoidat ärtynyttä suolta

2. Gynekologinen tulehdus

3. Kohdun tai munasarjan kasvain

4. Virtsatieinfektio tai kivi virtsatiehyeissä

5. Eturauhastulehdus

 • Oireet
  Alavatsalla tuntuvaa kipua tai paineentunnetta, joka voi säteillä kiveksiin. Tihentynyttä virtsaamisen tarvetta ja kirvelyä, huonovointisuutta.

 • Hoito
  Bakteeritulehduksessa antibioottikuuri. Kroonisissa, eturauhasen liikakasvusta johtuvissa tautimuodoissa kasvua hidastava lääkehoito esimerkiksi finasteridilla. Omahoitona kylmettymisen välttäminen ja lämpimät kylvyt.
  Muista mies tämä: Jumppaa alapäätä ja saat virtsankarkailun kuriin

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaihdevuosien vaiva?

 • Munasarjakysta voi aiheuttaa äkillisiä kipuja alavatsalle. Kysta on usein nesterakkula, joka yleensä häviää itsekseen.
 • Äkillinen kova kipu kertoo siitä, että kysta on puhjennut tai kiertynyt vartensa ympärille.
 • Vaikeat oireet aiheuttava kysta pitää poistaa tähystysleikkauksessa.

Kysely

Kärsitkö usein alavatsakivusta?

Kyllä
Kyllä
77.7%
En
En
22.2%
Ääniä yhteensä: 36
Vierailija

Minulla ollut jo pitkään kirvelyä ja kipua limakalvoilla.Olen vaihdevuosi iässä.Mikää ei auta.Pissa -ja veriarvot normaalit.Lisäksi jatkuvaa alavatsakipua ja turvotusta.Lähete gynelle mutta vasta heinäkuussa.Oli laitettu kiireellisenä.Eipä ne sairaalassa kovin kiireellisenä.pidä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla