Valtaosa tupakoivista haluaisi lopettaa, mutta pelkää lihomista, mikä puolestaan rapauttaa lopettamiseen tarvittavaa tahdonvoimaa.

Kun tupakoitsija harkitsee lopettamista, hän tarvitsee uskoa omaan onnistumiseensa. Mitä varmempi hän on onnistumisestaan, sitä suuremmalla todennäköisyydellä hän myös siinä onnistuu.

Tuoreen tutkimuksen mukaan huolestuneisuus omasta painosta vaikuttaa siihen, miten varmaksi tupakoinnin lopettaja tuntee itsensä. Tutkimus ei kuitenkaan kerro, ennustaako huolestuminen sitä, miten lopettaminen onnistuu.

Lihottaako tupakoinin lopettaminen?

Tiedetään, että suuri osa tupakoinnin lopettaneista lihoo keskimäärin 3–5 kiloa ensimmäisen vuoden sisällä lopettamisesta. Naiset lihovat yleensä enemmän kuin miehet.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Neuvonnassa on tärkeää huomioida, että kohtuullinen painonnousu tupakoinnin lopettamisen jälkeen on merkittävästi pienempi riski terveydelle kuin tupakoinnin jatkaminen. Painonnousua voidaan ehkäistä terveellisellä ruokavaliolla ja liikunnalla sekä lääkehoidolla Käypä hoito -suosituksen mukaisesti, tutkimuksessa mukana ollut LL Eeva-Liisa Tuovinen sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suomalaisista naisista 14 prosenttia ja miehistä 21 prosenttia tupakoi päivittäin. Suurin osa heistä haluaisi lopettaa.

Ei lihoamista kannata pelätä! Hienoa vaan jos pääsee tupakasta kertaheitolla eroon. Pakko myöntää että itsellä tupakanpolton lopettaminen oli erittäin vaikeaa juurikin sen tuoman makeanhimon takia. Pääsin kuitenkin irti tupakasta sähkötupakan avulla! Tilasin vielä tuolta verkkokaupasta mansikan makuiset e-nesteet niin makeanhimo lähti melkeinpä kokonaan niiden avulla.

Sähkötupakka on toiminut omassa tilanteessani todella hyvin. Poltin miltei parikymmentä vuotta, ja sitten tuli terveys vastaan ja oli pakko tehdä jotain. Asteittain siirryin sähkötupakkaan ja lopulta sain lopetettua kokonaan, suosittelen! Suomestakin löytyy yllättävän laaja valikoima eri sähkötupakoita myyviä kauppoja, esimerkiksi sauhuton!

 

Nimim onnellisesti lopettanut

Sisältö jatkuu mainoksen alla