Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntakoti sijaitsee Los Bolichesissa juna-aseman läheisyydessä. Sisään astuessa aukeaa avara, valoisa tila. Kadulle päin oleva seinä on kokonaan ikkunaa, josta kadun vilinä on selkeästi näkyvillä. Se antaakin tunteen, että kirkko on läsnä jokapäiväisessä elämässä. Pinnat ovat kauttaaltaan vaaleata suomalaisesta puuta.

Ensiksi on kahvila ja kirjastokäytävä. Isojen, avattavien lasiovien takana on kokoontumissali. Kokoontumissalissa pidetään joka toinen sunnuntai jumalanpalvelus, johon osallistuu jopa 350 henkilöä. Jumalanpalvelusten lisäksi tilassa järjestetään mm. konsertteja tai muuta ohjelmaa.

Seurakuntatoiminta pyörii lähes kokonaan noin sadan vapaaehtoisen voimin. Seurakuntakoti on tällä hetkellä avoinna arkisin klo 10-13, mutta sitä olisi jatkossa tarkoitus laajentaa, joten lisää vapaaehtoisia kyllä tarvittaisiin. Siinäpä mielekästä tekemistä Fuengirolassa pidempään oleskeleville.

Laaja kirjasto on kaikkien käytettävissä. Kirjastosta voit lainata kirjan. Jos et halua viedä omistamaasi kirjaa kotiin niin voit lahjoittaa sen seurakuntakodin kirjastoon. Kirjastossa onkin kirjoja laidasta laitaan. Itse lainasin Mari Jungstedtin dekkarin Meren hiljaisuudessa.

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen 60 ja risat. Työelämä jäi taakse pari vuotta sitten. Nyt olen päättänyt toteuttaa ainakin yhden työssäoloaikaisesta haaveistani, viettää talviaika auringossa. Siis Aurinkorannikolle!  Toki näin varovaisesti aloittaen vain kaksi kuukautta tällä ensimmäisellä kerralla. Haasteena on mukaan lähtevä 4 vuotias terhakka terrieri Oiva. Ajattelin koota kokemuksiani tähän blogiin lähinnä vain omaksi ilokseni ja ajankulukseni, mutta josko siitä joku voisi napata jonkun vinkin mikäli suunnittelee samansuuntaista irtiottoa. Kielitaitoni on keskitason englanti ja muutama sana espanjaa. Katsotaan miten ämmän käy? Vai joko maitojunalla tullaan takaisin. Hola, seikkailu alkakoon!

Teemat

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla