Ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen käynti on Mijaksen kylä vuoristossa. Sinne pääsee bussilla Fuengirolan keskustan bussiasemalta ja busseja lähtee päivisin puolen tunnin välein. Matka Fuengirolan keskustasta Mijakseen ei ole pitkä, mutta sinne johtaa jyrkkä vuoristotie, joten vaivattominta on hypätä bussin tai taksin kyytiin. Bussimaksu oli 1,50 euroa ja se maksettiin suoraan kuljettajalle. Bussissa lukee isolla MIJAS, joten ei voi erehtyä minne bussi on menossa.

Mijaksessa on valtavasti nähtävää. Matkailutoimistosta, joka sijaitsee kylän keskustassa saat halutessasi reittikartan, jonka takana on myös suomen kielellä selitetty numeroidut käyntikohteet.

Mijaksen kylää kiertää patikointireittejä ja paitsi mahtavat maisemat niin reittien varrelta löytyy myös monta mielenkiintoista kohdetta.

Halutessasi voit ottaa aasitaksin. Aasitakseja on Mijaksessa 60. Kokemuksen arvoinen varmasti myös sellainen matkanteko.

Muutamia mainintoja käyntikohteista:

Compásin näköalapaikan vieressä on 1600 luvun loppupuolella karmeliittamunkin kiveen kaivama kappeli.

Mijaksessa on Aurinkorannikon maalauksellisin ja valokuvatuin katu San Sebastianin katu.

Vuoristossa olevalta näköalapaikalta voi nähdä Malagan rannikon lisäksi kirkkaana päivänä Gibraltarille ja Marokon rannikolle asti.

Calvarion kappeli sijaitsee vuoren rinteellä ja se on patikoitsijoiden suosima kohde. Kappeli on auki vain paastonajan perjantaisin, mutta sieltä on upeat näköalat rannikolle ja Välimerelle, joten sinne patikoiminen varmasti kannattaa.

Reitin varrelta löytyy myös vanhan linnoituksen rauniot, joissa kylä sijaitsi. Siellä on myös yksi rannikon kauneimmista ja vaikuttavimmista näköalapaikoista. Puutarhat on suunniteltu kukkimaan ympäri vuoden.

 

 

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen 60 ja risat. Työelämä jäi taakse pari vuotta sitten. Nyt olen päättänyt toteuttaa ainakin yhden työssäoloaikaisesta haaveistani, viettää talviaika auringossa. Siis Aurinkorannikolle!  Toki näin varovaisesti aloittaen vain kaksi kuukautta tällä ensimmäisellä kerralla. Haasteena on mukaan lähtevä 4 vuotias terhakka terrieri Oiva. Ajattelin koota kokemuksiani tähän blogiin lähinnä vain omaksi ilokseni ja ajankulukseni, mutta josko siitä joku voisi napata jonkun vinkin mikäli suunnittelee samansuuntaista irtiottoa. Kielitaitoni on keskitason englanti ja muutama sana espanjaa. Katsotaan miten ämmän käy? Vai joko maitojunalla tullaan takaisin. Hola, seikkailu alkakoon!

Teemat

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla