Tänään päätin etsiä Sofia opiston ja ottaa selvää mitä kaikkea siellä on tarjolla. Siis kartta käteen ja kadulle.

Suomenkielinen Fuengirolan kartta kannattaa hankkia heti alkajaiseksi. Niitä saa Turisti Info pisteistä, joita löytyy useista paikoista mm. linja-autoaseman vierestä. Se on tosi kätevä. Kartta on ympäröity suomalaisten palvelutarjoojien mainoksista, jotka on numeroitu ja vastaava numero löytyy kartalta. Niiden perusteella on helppo suunnistaa.

Alimmaisena kartassa on Paseo Maritimo, joka on yli 7 km pitkä rantatie. Paseo Maritimon toisella puolella on hiekkaranta ja toisella puolen ovat lukuisat hotellit sekä lomahuoneistot sekä sadat ravintolat.

Samansuuntaisena kuin Paseo Maritimo seuraavana on Bussikatu. Sen tunnistaa hyvin siellä kulkevista punaisista busseista ja bussipysäkeistä.

Sitten seuraavana samansuuntaisesti edellä mainittujen kanssa on Junakatu. Sen taas tunnistaa yläpuolella kulkevasta junaradasta eli Renfestä. Juna kulkee väliä Fuengirola - Malaga 20 minuutin välein pysähtyen eri asemapaikoissa. Sillä on kätevä mennä mm. lentoasemalle ja päinvastoin.

Kartan mukaan Sofia opisto sijaitsee kohdassa 30. Näyttäisi, että se on Junakadun varrella vähän Los Bolichesin asemasta eteenpäin asemaa vastapäätä.

Sofia opisto löytyi helposti ja ei muuta kuin sisään. Infossa istui ystävällinen mieshenkilö. Kerroin hänelle, että halusin tulla tutustumaan opistoon ja ottamaan selvää mitä kaikkea täällä järjestetään. Hän keräsi minulle suuren määrän esitteitä ja ohjelmia ja tarjonta olikin melkoinen. Tässä pieni otos tarjonnasta:

Espanjan kielikursseja alkeista - keskustelutyhmiin, kitaransoittokurssia, yhteislaulua, luovaa kirjoittamista, Espanja tietoutta, kuvallista ilmaisua ja taidehistoriaa, terveyttä ja hyvinvointia, ensiapukursseja, neulekahvilaa, ruokakulttuuria. Liikunta: putkirullailua, vatsa- pakaramuokkausta, niska-selkä-hartia, kahvakuulaa rannalla, äijätreeniä, suppailua, golfin eritasoisia kursseja, Argentiinalaista tangoa, zumbaa, tanssijumppaa, pilatestä, kehonhuoltoa senioreille, sydänjoogaa, äijäjoogaa, lasten liikuntaa, Lasten temppukoulua.........

Luentoja esim. sauna, suon salaisuus, Suomi superfood, koira aiheisia luentoja, historiallisia luentoja, musiikkiluentoja mm. Sibeliuksen sinfoniat, henkilökuvia Kirkasta Maria Callakseen. Erilaisia opintomatkoja erilaisiin historiallisiin kohteisiin, luonnonpuistoihin, keskiaikaisiin kyliin...... mielettömästi lisää. Kaikissa suomenkieliset vetäjät ja luennoitsijat. Uskomatonta miten paljon erilaista tietämystä ja osaamista voi täällä asuvilla suomalaisilla olla. Ymmärtääkseni lähes kaikissa suomenkieliset vetäjät tai luennoitsijat.

Jotain on käytävä kokeilemassa, ehkä tuota kehonhuoltoa senioreille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen 60 ja risat. Työelämä jäi taakse pari vuotta sitten. Nyt olen päättänyt toteuttaa ainakin yhden työssäoloaikaisesta haaveistani, viettää talviaika auringossa. Siis Aurinkorannikolle!  Toki näin varovaisesti aloittaen vain kaksi kuukautta tällä ensimmäisellä kerralla. Haasteena on mukaan lähtevä 4 vuotias terhakka terrieri Oiva. Ajattelin koota kokemuksiani tähän blogiin lähinnä vain omaksi ilokseni ja ajankulukseni, mutta josko siitä joku voisi napata jonkun vinkin mikäli suunnittelee samansuuntaista irtiottoa. Kielitaitoni on keskitason englanti ja muutama sana espanjaa. Katsotaan miten ämmän käy? Vai joko maitojunalla tullaan takaisin. Hola, seikkailu alkakoon!

Teemat

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla