Jouluseimi

Jouluseimet ovat espanjalaisille tärkeä joulukoriste, tärkeämpi kuin joulupallot ja valot. Niitä onkin joka paikassa, niin julkisilla paikoilla kuin kodeissakin. Seimejä täydennetäänkin joka vuosi uusilla miniatyyri hahmoilla ja sisustetaan kuin nukkekoteja. Vaikka seimet ovatkin pääsääntöisesti uskonnollisia niin nykyisin niitä täydennetään myös politikkojen ja julkisuuden henkilöiden karikatyyrityylisillä hahmoilla.

Joulukokko

Joulukokkojen polttamisesta on tullut suosittu joillakin Espanjan alueilla. Se poltetaan joulun aatonaattona ja sen tarkoitus on karkottaa epäonni tiehensä ja taata onnellinen tuleva vuosi.

Kirje itämaantietäjille

Toisin kuin Suomessa lapset lähettävät kirjeitä joulupukille ja joulupukki tuo lahjat jouluaattona niin Espanjassa lapset tuovat kirjeitä itämaantietäjien lähetille. Itämaantietäjien lähetti vastaanottaa lasten kirjeitä eri paikoissa esim. kirkkoaukioilla 23.12.-4.1.

Jouluaatto

Joulunvietto alkaa monessa perheessä vasta jouluaattona illalla kun maan kuningas on toivottanut kaikille hyvää joulua. Perheet kokoontuvat yhteen ja syövät yhdessä runsaan illallisen, joka koostuu serranokinkusta, kalasta ja erilaisia äyriäisistä. Pääruoka on yleensä sellaista mitä normaalistikin syödään mutta jälkiruuissa on lajeja, joita syödään pääsääntöisesti vain jouluna. Syönnin jälkeen perheet menevät keskiyön messuun ja nuoriso jää kaupungille viettämään yhteistä aikaa. Lahjoja ei yleensä jouluna jaeta.

Itämaantietäjien päivä

6.1. Espanjassa on joulun kaltainen juhla. Silloin vietetään itämaantietäjien päivää. Perinteisesti lapset saavat lahjat itämaantietäjien päivänä. Tuolloin kolme kuningasta saapui lahjoneen Betlehemiin Jeesus-lapsen luokse.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen 60 ja risat. Työelämä jäi taakse pari vuotta sitten. Nyt olen päättänyt toteuttaa ainakin yhden työssäoloaikaisesta haaveistani, viettää talviaika auringossa. Siis Aurinkorannikolle!  Toki näin varovaisesti aloittaen vain kaksi kuukautta tällä ensimmäisellä kerralla. Haasteena on mukaan lähtevä 4 vuotias terhakka terrieri Oiva. Ajattelin koota kokemuksiani tähän blogiin lähinnä vain omaksi ilokseni ja ajankulukseni, mutta josko siitä joku voisi napata jonkun vinkin mikäli suunnittelee samansuuntaista irtiottoa. Kielitaitoni on keskitason englanti ja muutama sana espanjaa. Katsotaan miten ämmän käy? Vai joko maitojunalla tullaan takaisin. Hola, seikkailu alkakoon!

Teemat

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla