Suomen sadan vuoden itsenäisyyttä  juhlittiin Fuengirolassa monin tavoin. Oli hienoja esityksiä, kuorolaulua, ilotulitusta. Suomalaisten yhteenkuuluvaisuuden tunne näkyi joka paikassa ja tunnelma oli iloinen ja lämminhenkinen. Useissa paikoissa pystyi seuraamaan Presidentin vastaanottoa suorana tv lähetyksenä.

Fuengirolan Palacio de la Plazissa järjestetyssä itsenäisyyspäivän juhlassa lavalle nousi esiintyjiä aina alakoululaisista eläkeläisiin. Puheissa katseet kiinnitettiin tulevaisuuteen.

"Suomen nousu köyhyydestä vaurauteen on enne kaikkea koulutuksen ja tasa-arvon tarina. Meillä on käsissämme suuri vastuu säilyttää nämä tekijät myös tuleville sukupolville. Te kaikki olette tärkeä osa Suomi-kuvaa. Saatatte olla monen espanjalaisen ensimmäinen tai jopa ainoa kosketus Suomeen. Iloitsen myös siitä, että nykyään moni tänne asettunut suomalainen on nuori yrittäjä, jolle Espanja tarjoaa mielenkiintoisen toiminta-alustan". (katkelma Suomen Madridin suurlähettilään Tiina Jortikka-Laitisen juhlapuheesta joka oli Fuengirola.fi lehdessä).

Myös Fuengirolan kaupunginjohtaja Ana Mula kunnioitti juhlaa läsnäolollaan. "Kiitos siitä, että saan jakaa tämän tärkeän päivänne. Te suomalaiset olette osa Fuengirolan sielua. Nykyään voimme puhua jopa sukupolvista, jotka ovat sekä suomalaisia että fuengirolaisia. Te olette fuengirolaisia siinä missä muutkin". Mula kehotti yleisöä aplodeihin kiitokseksi ja kunnianosoitukseksi veteraaneille. (ed. on ote Fuengirola.fi lehdestä)

Me kaikki suomalaiset olemme varmasti ylpeitä 100 vuotiaasta itsenäisestä Suomesta ja kiitollisia heille, jotka tämän ovat mahdollistaneet. Kyllä kotimaa on aina rakas kotimaa vaikka sitä joskus voikin pyörähtää katsomassa miten muualla eletään ja sen myötä oppia arvostamaan omaa rakasta kotimaataan entistä enemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen 60 ja risat. Työelämä jäi taakse pari vuotta sitten. Nyt olen päättänyt toteuttaa ainakin yhden työssäoloaikaisesta haaveistani, viettää talviaika auringossa. Siis Aurinkorannikolle!  Toki näin varovaisesti aloittaen vain kaksi kuukautta tällä ensimmäisellä kerralla. Haasteena on mukaan lähtevä 4 vuotias terhakka terrieri Oiva. Ajattelin koota kokemuksiani tähän blogiin lähinnä vain omaksi ilokseni ja ajankulukseni, mutta josko siitä joku voisi napata jonkun vinkin mikäli suunnittelee samansuuntaista irtiottoa. Kielitaitoni on keskitason englanti ja muutama sana espanjaa. Katsotaan miten ämmän käy? Vai joko maitojunalla tullaan takaisin. Hola, seikkailu alkakoon!

Teemat

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla