
Kuva Piia Arnoud
Kuohkean ja rapeareunaisen purjopizzan täyte on simppeli: jogurttia, purjoa, pinjansiemeniä ja sitruunaöljyä.
Noin 12 reilua palaa
Taikina
½ l vettä
20 g tuorehiivaa
1 tl sokeria
1 ½ tl suolaa
noin 1 l vehnäjauhoja
Täyte
3 dl turkkilaista jogurttia
100 g pehmeää vuohenjuustoa
1 pieni purjo
½ sitruunan mehu
½ dl oliiviöljyä
½ dl pinjansiemeniä
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri ja suola kahdessa erässä samalla vaivaten jauhot.
- Nostata taikinaa huoneenlämmössä tunti tai viileässä jopa seuraavaan päivään.
- Jaa noussut taikina kahteen osaan. Painele jauhotetuin käsin taikinapaloista kahdelle uunipellille pizzapohjat.
- Laita uuni kuumenemaan 250-asteiseksi. Sekoita jogurtti ja vuohenjuusto tasaiseksi. Halkaise purjo, leikkaa kuivat päät pois ja huuhtele huolella. Leikkaa purjo ohuiksi tikuiksi. Lorauta sitruunamehu oliiviöljyn joukkoon.
- Levitä jogurttitäytettä pohjalle. Ripottele päälle purjo ja pinjansiemenet. Paista pizzat kypsiksi noin 15 minuutin ajan. Viimeistele pinta paiston jälkeen sitruunaöljyllä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa