Laulaja Virve Rosti kokkaa mielellään thaimaalaisia ruokia. Yksi suosikeista on tulinen kanakeitto, jonka jälkiruuaksi sopii tuore ananas.

Tom Kha Gai  – tulinen kanakeitto
 

6 dl kanalientä (1 liemikuutio)

6 dl kookosmaitoa

4 limetinlehteä (maustehyllystä)

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

400 g broilerin rintafileetä viipaleina

Sisältö jatkuu mainoksen alla

100 g siitakesieniä halkaistuna

1 valkosipulin kynsi murskattuna

3 sitruunaruohoa hakattuna (vihanneshyllystä)

4 rkl limetinmehua

2 rkl galangaltahnaa (maustehyllystä)

4 rkl kalakastiketta (maustehyllystä)

2 pientä punaista chilipalkoa halkaistuna

Kiehauta kanaliemi ja kookosmaito. Lisää joukkoon broileri, sienet, valkosipuli, sitruunaruoho, galangal ja limentinlehdet. Hauduta miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Mausta kalakastikkeella, limemehulla ja chilillä. Koristele korianterilla.

Vinkki! Tarjoa keiton kanssa keitettyä riisiä.

Lisää thairuoka-ohjeita:

www.finefoods.fi

Heippa!

Lisään vielä tähän, että Tom Kha Gaj'hin ei tule chiliä. mutta tuohon
Tom Jam Kung'iin tulee kyllä, aina makunsa mukaan;). Se on tulinen
katkarapukeitto. Thaimaalaiset ovat mestareita soveltamaan eri ruokia
ja niissä on erilaisia variaatioita.
-tmaria-

En testaa,uskon muutenkin,joku tykkää toiset ei .tuliset ruuat ei ole minun suosikkeja,pidän tutuista ja turvallisista mausteista.Tyttäreni kyllä varmaan testaa,hän hiitä cilejä itsekin kasvattaa ja sitten posket hehkuen niitä syö.
Olin Kiinan matkalla,siellä on ruuat kyllä maustettuja,mutta sopivasti.Kerran oli jotakin aika tulista ruokaa,eräs emäntäihminen maistoi ja sanoi..Tämä on pahhoo..

Sisältö jatkuu mainoksen alla