Puutarhassa mieli lepää, mutta selkä voi olla kovilla. Ethän sinä tee näitä yleisempiä virheitä pihatöissä?

 

Pihatyöt rasittavat koko vartaloa. Kyykkiminen ja kuopsuttaminen sekä haravointi ja heittely nostavat hien pintaan, mutta kuormittavat samalla etenkin selkää.

Kokosimme viisi yleisintä virhettä, jotka kotipuutarhuri tekee helposti, sekä ratkaisut niihin.

Älä tee näitä virheitä x 5

  • 1. Lämmittelyn unohtaminen. Etenkin aamulla on tärkeää lämmitellä ennen töiden aloittamista, sillä silloin välilevyjen paine on suurimmillaan. Jo kolmen minuutin lämmittely riittää.
  • 2. Liika riuhtominen. Haravoidessa on tärkeää käyttää koko vartaloa jaloista alkaen. Muista vaihtaa välillä toinen jalka eteen ja käsiote toiselle puolelle.
  • 3. Väärä nostotapa. Käytä nostaessasi jalkoja, älä selkää. On parempi kantaa kaksi sopivaa kuormaa kuin yksi liian painava.
    Lue myös: Selätä selkäkipu heti – 8 keinoa
  • 4. Pitkään jatkuva kumartelu. Rikkaruohoja nyppiessä tai kukkia istuttaessa kannattaa laskeutua polviasentoon tai istahtaa matalalle jakkaralle. Hyvä idea on voi olla istuttaa kasvit korotettuihin kukkapenkkeihin.
  • 5. Taukojen unohtaminen. Vanha viisaus opettaa, ettei matka tapa vaan vauhti. Jaa työt useammalle päivälle ja pidä taukoja päivän mittaan. Niiden aikana on hyvä venytellä kylkiä kurkottamalla kättä yläviistoon syvään hengittäen.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla