
Sirpa Ojalan mukaan tästä ohjeesta syntyi kertaheitolla hänen perheensä klassikko, jota ilman kesää ei tule. Tästä linkistä lisää herkullisia kakkuja!
ET-lehti kysyi lukijoiltaan parhaita juhlatarjottavia. Tämä suussasulava ja helppo resepti osallistui Parasta sukupöytään -kilpailuun.
Kinuskinen mansikka-raparperikakku
Raparperihillo
300 g (n. 7 dl) raparperipaloja
2 dl vettä
¾ tl kanelia
1 dl hillosokeria
Pohja
5 kananmunaa
2 dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vinkki! 10 x suussa sulavat suklaaherkut
Kostutus
1 ½ dl appelsiinitäysmehua
Täyte
2 l mansikoita
4 dl vispikermaa
1 ½ dl kinuskikastiketta
- Valmista ensin raparperihillo. Kiehauta vesi, raparperipalat ja kaneli. Keitä kunnes raparperit pehmenevät. Lisää hillosokeri ja keitä miedolla
lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia. Anna hillon jäähtyä täysin kylmäksi. - Leivitä irtopohjainen pyöreä kakkuvuoka. Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos taikinaan siivilän läpi, sekoita varovasti. Kaavi taikina kakkuvuokaan.
- Kypsennä kakkupohja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa kolmeen osaan ja kostuta kerrokset mehulla.
- Vaahdota kerma. Lisää kinuskikastike ja jatka vatkaamista, kunnes saat seoksesta pehmeän vaahdon. Levitä levylle kolmannes raparperihillosta, kinuskikermasta ja viipaloiduista mansikoista. Täytä samoin seuraavat kerrokset. Anna kakun mehevöityä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua.