Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Kotona tehty BBQ-kastike voittaa mennen tullen valmiit lisukkeet ja viimeistelee täyteläisesti grilliherkun.

Annos ½ litraa

2 rkl öljyä
6 valkosipulinkynttä
1 tl paprikajauhetta
5 dl paseerattua tomaattia
1 rkl tummaa siirappia
3 rkl punaviinietikkaa
1 rkl worcestershire­kastiketta
1 rkl hienonnettua inkivääriä
½ tl chilihiutaleita
1 tl suolaa

  • Kuullota hienonnettu ­valkosipuli öljyssä kattilassa. Ripottele joukkoon ­paprikajauhe. Pyöritä seosta minuutin ajan miedolla lämmöllä, varo ettei se pala. Lisää loput aineet ja hauduta kastiketta puolisen tuntia.
  • Pullota kastike puhtaaseen pulloon.
     

Vinkki! Kastike säilyy jääkaapissa 2–3 viikkoa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Kaukomaiden maistuvimmat reseptit kesägrillaamiseen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla