Satu Malisen elämä muuttui radikaalisti, kun hän alkoi syödä raakaravintoa. Alakulo on tiessään ja energiaa piisaa. Katso herkulliset reseptit myös.

Espoolainen Satu Malinen oli masentunut ja väsynyt vielä vuosi sitten. Puhti oli aivan poissa.

Hän päätti kokeilla raakaravintoa. Aluksi Satu alkoi tehdä smoothieita hedelmistä ja vihanneksista. Lisäksi hän hankki mehupuristimen, johon heitti omenoita ja juureksia. Vähitellen hän lisäsi vielä enemmän raakaravintoa ruokavalioonsa.

Satu kuvailee muutosta olotilassaan radikaaliksi. Väsymys ja alakulo ovat tiessään, ja energiaa riittää. Hän sanoo, että joskus raakaravinnon vaikutuksen voi tuntea jopa tunneissa.

– Raakaravinto tekee niin hyvää, että aloin pitää kursseja siitä muillekin. Tuntuu kuin uusi sivu olisi avautunut elämässäni, Satu hymyilee.

Sadun herkulliset reseptit

Mitä raakaruoka on?

  • Raakaravinto on mahdollisimman  vähän käsiteltyä, kuumentamatonta ruokaa. Usein se valmistetaan tuoreista vihanneksista, hedelmistä, marjoista, siemenistä, pähkinöistä tai palkokasveista kuumentamatta niitä
    yli 40 celsiusasteen.

Raakasuklaat testissä: Yksi ylitse muiden