
Kuva on kuvituskuva eikä alkuperäisen reseptin tuotos.
Vuonna 1980 ET-lehti hehkutti näitä peruna-juustosämpylöitä, jotka on helppo tehdä ja ne maistuvat herkullisilta iltateen kanssa.
Ainekset
2 dl perunasosetta
2 dl juustoraastetta
3 dl piimää
30 g hiivaa
2 tl suolaa
3 dl kaurahiutaleita
n. 6 dl hiivaleipäjauhoja
Voiteluun:
1 muna
- Lisää perunasoseeseen juustoraate, haalea piimä, hiiva ja suola.
- Lisää kaurahiutaleet ja alusta taikina hiivaleipäjauhoilla tasaiseksi. Jauhojen määrä riippuu perunasoseen sakeudesta.
- Leivo kohonneesta taikinasta sämpylöitä.
- Anna sämpylöiden kohota.
- Voitele ne munalla ja paista 225 asteessa 10–15 min.
Lue myös: Mehevä juustotorttu 80-luvun tapaan
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa