Minulla ei ole aikomustakaan ryhtyä ruokabloggariksi, arkisia ruokia enimmäkseen teen enkä ole kovin kokeilunhaluinenkaan. Toisekseen esteenä myös kehnotkot kuvausvälineeni ja -taitoni. joten siltä osin toiset ruuasta kirjoittavat voivat huokaista helpotuksesta. Jotain sentään rohkenen laittaa, koska ruuanlaitto on yksi harrastuksistani. Muorilan tämän kevään suosikiksi on noussut broilerivuoka. Sen valmistus on simppeliä ja nopeaa, mutta se on herkullisimpia broileriruokia mitä tiedän.
Vuokaan tarvitset:
Broileria, joko fileitä tai suikaleita, jos käytät fileitä, suikaloi ne.
Sipulia
Tomaattia
Paprikaa
Sweet chilikastiketta
Suolaa
Mustapippuria
Currya
Broilerimaustetta
Jotain yrttiä
Aromisuolaa
Valkosipulia
Ruokaöljyä
Ruokakermaa
Tee näin: Laita uuni lämpiämään, 200 * n. 30 min. Ruskista ja mausta broilerisuikaleet ja laita ne uunivuokaan, kuullota sipuli ja paprikasuikaleet ja laita ne lihojen päälle, siivuta tomaatit ja laita kaiken päälle, mausta suikaleet valitsemallasi yrtillä ja ripauksella aromisuolaa. Kaiken päälle vielä sweet chilikastiketta lorautellen sinne tänne ja n. ½ dl ruokakermaa. Paista uunin ylätasolla kunnes lihat ovat kypsät.
Sopii yhtä hyvin keitettyjen perunoiden kuin pastankin kanssa.
Tuollaiseen kun laittaa alle pussillisen peruna-sipulisuikaleita ja ehkä vielä pussin kasvissuikaleitakin, niin saa koko aterian kerralla.
Olemme mieheni kanssa syöneet aika paljon keitettyjä kasviksia tänä talvena, vähemmän perunaa yleensäkin, mutta hyvä idea tuokin.
Aikamoista makujen sekasotkua, hyvien aineksien väärinkäyttöä.
Kiitos rakentavasta palautteestasi.