Minulla ei ole aikomustakaan ryhtyä ruokabloggariksi, arkisia ruokia enimmäkseen teen enkä ole kovin kokeilunhaluinenkaan. Toisekseen esteenä myös kehnotkot kuvausvälineeni ja -taitoni. joten siltä osin toiset ruuasta kirjoittavat voivat huokaista helpotuksesta. Jotain sentään rohkenen laittaa, koska ruuanlaitto on yksi harrastuksistani. Muorilan tämän kevään suosikiksi on noussut broilerivuoka. Sen valmistus on simppeliä ja nopeaa, mutta se on herkullisimpia broileriruokia mitä tiedän.

Vuokaan tarvitset:
Broileria, joko fileitä tai suikaleita, jos käytät fileitä, suikaloi ne.

Sipulia

Tomaattia

Paprikaa

Sweet chilikastiketta
Suolaa

Mustapippuria
Currya
Broilerimaustetta
Jotain yrttiä

Aromisuolaa

Valkosipulia

Ruokaöljyä

Ruokakermaa

Tee näin: Laita uuni lämpiämään,  200 * n. 30 min. Ruskista ja mausta broilerisuikaleet ja laita ne uunivuokaan, kuullota sipuli ja paprikasuikaleet ja laita ne lihojen päälle, siivuta tomaatit ja laita kaiken päälle, mausta suikaleet valitsemallasi yrtillä ja ripauksella aromisuolaa. Kaiken päälle vielä sweet chilikastiketta lorautellen sinne tänne ja n. ½ dl ruokakermaa. Paista uunin ylätasolla kunnes lihat ovat kypsät.
Sopii yhtä hyvin keitettyjen perunoiden kuin pastankin kanssa.

 

 

Kommentit (4)

Maija
Liittynyt15.10.2015
5/4 | 

Tuollaiseen kun laittaa alle pussillisen peruna-sipulisuikaleita ja ehkä vielä pussin kasvissuikaleitakin, niin saa koko aterian kerralla.

Kantsun muori
Liittynyt6.3.2016
6/4 | 

Olemme mieheni kanssa syöneet aika paljon keitettyjä kasviksia tänä talvena, vähemmän perunaa yleensäkin, mutta hyvä idea tuokin.

Sirpa Hanski

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen mukavassa eläkeiässä, vielä jaksan olla monessa mukana, teen vapaaehtoistyötä palvelutalossa, teen käsitöitä ja askartelen, liikun luonnossa, sienestän ja marjastan. Herkkusuukin olen, joten teen ruokaa ja leivon mielelläni. Olen sosiaalinen, mutta viihdyn myös yksin. Asumme mieheni kanssa kahdestaan, mutta tapaamme kolmea lastamme ja kahta lapsenlastamme usein.

Hae blogista