Muisto kesästä!

Muistahan katsoa! Siis omiin jalkoihin! En tarkoita sisällä, vaan ulkona. Nyt on nimittäin se aika, että ulkona liikkuvalle tarjoutuu mainio tilaisuus teloa itseään.

Meidän tuskin tarvitsee nukkua enää montaa yötä, kun pihat, tiet, kadut ja kujat ovat jäässä, etenkin aamuisin. Ellet panosta jalkineisiin ja tarkkaavaisuuteen, on liukastuminen suorastaan väistämätön tapahtuma. Etenkin seniorin luusto on otollista ainetta murtumille ja pahemmillekin seurauksille. Ja se ei ole kenellekään kivaa.

Tätä kirjoittaessani ainakin helsinkiläiset liikkuvat vielä ahkerasti polkupyörillä. Pyöräilijän  pahimpia ongelmia ovat pyöräteille kertyvät märät lehtikasat. Tuuli pyörittää kuivilla keleillä lehdet yksiin paikkoihin ja sadepäivinä niistä muodostuu tielle liukas massa. On siis syytä olla erityisen varovainen pyöräillessä.

Säänhaltija on järjestänyt syksylle jatkoaikaa, ja se kannattaa kuitenkin hyödyntää ulkoilemalla riittävää varovaisuutta noudattaen. Viime päivien tihkusumusateinen sää on täysin sopivaa ulkoilulle. Kohta on kuitenkin aika räntäsateille ja epämiellyttäville alkutalven keleille, joten ei kun kaikki ylös, ulos ja lenkille!

Ja muistakaa, että jalkineissa ja polkupyörän kumeissa pitää olla kunnon pintakuvio, joka pitää tilanteessa kuin tilanteessa. Ja varovaisuutta pitää noudattaa alvariinsa!

Pysykää terveinä ja pitäkää luunne kasassa!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Eläkemiehen näkemyksiä, kokemuksia, mielipiteitä ja jupinoita isolta kirkonkylältä ja muilta maailman turuilta. Toisinaan joku asia rassaa mieltä ja siitä pitää päästä purkautumaan. Toisinaan taas pitää päästä kertomaan omista kokemuksista. Jos joku odottaa tiukkapipoista vuodatusta, saa kyllä pettyä pahemman kerran. Mutta on täällä asiallistakin tekstiä - joskus! Ja aiheet vaihtelevat laidasta laitaan ja joskus ylikin.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla