Kyllä olen aina silloin tällöin tilannut tavaraa netin kautta. Ja sehän toimii aivan mainiosti! Tavara on aina tullut, milloin minnekin. Useinmiten aivan eri paikkaan, minne pakettiani odotin. Kerron muutaman tapauksen parin viime vuoden ajalta.

1. Tilasin pikkuyrityksen nimissä työvälineen. Se meni Pitäjänmäkeen yrityspostiin. En tykännyt!

2. Tilasin omissa nimissäni Saksasta tietokoneen osia. Paketti tuli jonkun kansainvälisen kuljetusyrityksen toimesta keskellä Haagaa sijaitsevaan R-Kioskiin. En tykännyt!

3. Tilasin vaatteita ulkomailta. Paketti tuli toisen kansainvälisen kuljetusyrityksen noutopisteeseen omalle kotikadulleni. En tykännyt ja osittain tykkäsin!

4. Tilasin sokerimittauslaitteen liuskoja mökille ja maksoin toimituksesta mökkipaikkakunnalle postilokeroon. Paketti tuli kotini lähellä olevan kaupan lokeroon. En todellakaan tykännyt - suorastaan (ei svoi julkaista)!

5. Tilasin sokeripiikityskynän piikkejä. Tarkastin tilatessani toimitusosoitteen. Ei tullut sinne! Tuli seuraavaan postiin. Oli ollut lokerot toivomassani osoitteessa täynnä. En tykännyt vaan olin vielä enemmän edellisen kohdan kiellettyä ilmaisua!

Kyllä en enää tiedä uskallanko tilata mitään? Kun ei sitä tiedä, mistä paketin lopulta löytää. Jos se menee vaikka Pohjoisnavalle! Millä minä sen sieltä noudan ja kelle siellä näytetään hakiessa henkkarit? En kyllä enää tykkää oikein mistään! Paitsi Ullan Pakarin Kaurajuntasta.

Kommentit (2)

Tuulikki
3/2 | 

Jos on epämiellyttäviä kokemuksia ulkomailta tilatessa niin ehkä kannattaa siirtyä käyttämään suomalaisia yrityksiä? Olen ostanut verkossa mm vaatteita, sokerimittauslaitteen liuskoja ja piikkejä, kuivurin. Tilausta tehdessä aukeaa valintaruutu, jossa voi valita, mihin haluaa tavaran toimituksen. Olen aina valinnut toimituksen lähimpään postiin, johon on matkaa puolisen kilometriä. Kaikki on toiminut mallikelpoisesti. Parin kolmen päivän päästä tilauksesta minulle on tullut tekstiviesti, että lähetys on saapunut ja noudettavissa. 

Ainoa epämiellyttävä kokemus minulla on , että kun jouduin uusimaan passini kaksi vuotta sitten, uusi passi toimitettiin vain tiettyihin R-kioskeihin, valinnanvapautta ei ollut sen suhteen, olisinko halunnut noutaa passin poliisilaitokselta tai postista. Lähin R-kioski josta passin pystyi noutamaan,  oli monen kilometrin päässä. Olisin toivonut joustavuutta tämän asian suhteen.

Vanhus Stadissa
Liittynyt4.10.2015
4/2 | 

Kiitos kommentistasi! Minun tapaukseni liittyvät pakolla ulkomailta tilattaviin erikoistyökaluihin ja tietokoneen osiin. Onneksi niitä saa nykyään entistä paremmin myös Suomesta. Nuo lokerikkoseikkailut johtuvat siitä, että majailen välillä useita kuukausia mökillä. Silloin pitää postin nettiin muuttaa toimitusosoitteeksi mökin lähellä oleva lokerikko. Sitä en tiennyt silloin kun tavara tulikin kodin läheiseen lokerikkoon, kun odotin sitä mökkikylillä.
Uskon, että jos voisin tilata tavarat Suomesta ja malttaisin pysyä aina vakiopaikassa, tavarakin tulisi kodin lähelle. Meiltä lähti lähiposti aika kauas.
Onnekseni minäkin kannatan edelleen kotimaisia myymälöitä, joissa voi itse hypistellä tavaroita ja ostaa paikan päältä oikeankokoisen ja näköisen tuotteen.

Vanhus Stadissa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Eläkemiehen näkemyksiä, kokemuksia, mielipiteitä ja jupinoita isolta kirkonkylältä ja muilta maailman turuilta. Toisinaan joku asia rassaa mieltä ja siitä pitää päästä purkautumaan. Toisinaan taas pitää päästä kertomaan omista kokemuksista. Jos joku odottaa tiukkapipoista vuodatusta, saa kyllä pettyä pahemman kerran. Mutta on täällä asiallistakin tekstiä - joskus! Ja aiheet vaihtelevat laidasta laitaan ja joskus ylikin.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla