Tänään, 23.8.2018, oli Helsingin Sanomissa uutispäällikön kirjoitus ”Teille saapuu pian lähetys ...”. Jos ette ole sitä lukeneet, niin kannatttaa lukea! Nyt kun verkkokaupoista ostaminen on lisääntynyt, voi paketti lähetyksen kuljettajasta riippuen saapua melkein minne vaan. Itselläni on kokemuksia parin eri kaupan postilokerikosta, Matkahuollon noutopisteestä, toisen kaupunginosan R-kioskista ja villistä lähikioskista. Lisäksi paketteja on saapunut suoraan kottiin eri kuljetusfirmojen tuomina jopa outoihinkin kellonaikoihin.

Tänä kesänä vietimme jälleen aikaa mökillä, jonne jouduin tilaamaan pari tuotetta verkkokaupasta. Ensimmäiset Diabeteskaupan tuotteet tilasin puhelimitse, kun verkkokauppaan tilausta tehdessäni ei järjestelmä hyväksynyt pyytämääni lähi-Prisman postilokerikon osoitetta. Puhelimessa saatiin osoite kuntoon. Ja paketti kuitenkin putkahti kotisoitetta lähimmän K-Supermarketin lokerikkoon. Onneksi sain tuttavani noutamaan sen ja tuomaan mukanaan mökille, kun saapuivat kyläilemään. 

Toisen kerran tilasin Gigantista muistikortin ja maksoin toimituksesta lähi-Prisman postilokeroon. Ja pikkupaketti putkahti jälleen kotini lähelle K-Supermarketin lokerikkoon. Tuolle ei sitten löytynytkään hakijaa, joten keskustelin Postin chatissa tietokoneellani palveluhenkilön kanssa. Sain häneltä neuvon ottaa yhteyttä Giganttiin, jonka tuli pyytää paketin kääntöä mökkipaikkakunnalleni. Sitä ennen minun piti tehdä muutos, joka koski Postin nettipalvelussa määrittelemääni vakiotoimituslokerikkoa. Se piti siis muuttaa kotoa mökille. 

Eli muutin lokerikon osoitteen netissä Postin tietoihini, viestitin lähetysmuutoksesta Gigantille ja ei mennyt kuin 4 päivää, kun paketti putkahti pyytämääni mökkipaikkakunnan Prisman lokerikkoon.

Eikö ollut yksinkertaista? Minusta ei! Luulisi, että kun tilaat tavaraa ja pyydät toimittamaan sen johonkin osoitteeseen, luulisi sen tulevan sinne. Miten voi tietää, että taustalla kummittelee joitakin vuosia sitten Postin nettitietoihin merkitsemäni perustieto lokerosta? Ja nyt pitäisi mökiltä kotiin palattua muuttaa takaisin tuo toimituslokerikon osoite. Parasta oli kuitenkin se, että paketti ei kadonnut matkalla! Ja nyt on taas läppärissä muistiakin!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Eläkemiehen näkemyksiä, kokemuksia, mielipiteitä ja jupinoita isolta kirkonkylältä ja muilta maailman turuilta. Toisinaan joku asia rassaa mieltä ja siitä pitää päästä purkautumaan. Toisinaan taas pitää päästä kertomaan omista kokemuksista. Jos joku odottaa tiukkapipoista vuodatusta, saa kyllä pettyä pahemman kerran. Mutta on täällä asiallistakin tekstiä - joskus! Ja aiheet vaihtelevat laidasta laitaan ja joskus ylikin.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla