Sanurissa olimme viikon ja sieltä siirryimme Candidasaan taksilla, ajoaika oli 2 tuntiia. Paikka on kaukana Kutan menomestoissa ja 70-luvulle asti se oli pieni kalastajakylä, missä oli hienot hiekkarannat. Balin turismin kasvettua alueelle alettiin rakentaa luxusmajoitusta ja kylän edustalla olevaa koralliriuttaa alettiin räjäyttää rakennusmateriaaliksi, sillä seurauksella, että aallokko ja vuorovesi kuljettivat rantahiekan pois ja eroosio oli voimakasta. Tuhoa on sittemmin suunniteltu korjattavaksi, mutta se on kallista ja tapaamani australialainen hotellinpitäjä sanoikin, että hän ei usko, että hallitus koskaan korjaa asiaa. Pieniä omia rantoja hotelleilla kyllä on. Aika lähellä CandiDasaa on isompi WhiteSandBeach/patit Putih, sinne pääsee vuokraamalla veneen tai maanteitse taksilla. Rannalla on tuolit, varjot, ravintoloita, kaupustelijoita ja hierontapalveluja. Kohtalaisen isot aallot siellä kyllä oli.

Kylän  raitti on muutaman kilometrin pituinen, sitä reunustavat rannanpuolella hotellit ja mantereen puolella on hyviä ravintoloita, kauppoja ja Spa-yrittäjiä. Mielestämme paikka oli tosi mukava ja rauhallinen, musiikkia ja muuta iltamenoa kyllä löytyy. Kyläläiset kuten muutkin Indonesialaiset ovat hyvin uteliaita ja kyselevät; "mistä tulette ja minkämaalaisia olette". Miehelläni on vuosikymmenien aja ollut tapana kaukomailla vastata ko kyselyihin, "että olemme eskimoita ja tulemme Grönlannista." Osa kyselijöitä jättää utelut tähän. Jostain oppaasta luin, että ei pidä kertoa, missä hotellissa asuu tai milloin on tullut maahan ja koska lähtee pois ja onko ollut aiemmin Balilla? Tämä kuulemma, oppaan mukaan, saattaa altistaa rikollisuudelle! Tämän todenperäisyydestä en tiedä, mutta sen kuulin paikallisilta, että esim kauppiaalle ei saa sanoa,että tulen mahdollisesti huomenna kaupoille, kauppias jää odottamaan sinua, vaikka kokopäiväiksi. Kävin rannalla hieronnassa ja tunti kutistui 45 minuuttiin, seuraavana päivä menin toiselle hierojalle ja tämä ensimmäinen hieroja tuli paikalle haastamaan riitaa, koska olin kuulemma vain hänen asiakkaansa! Olisi pitänyt tietää, mutta en ollut sitä mistään etukäteen lukenut. Hieronta maksoi paikasta riippuen n € 10/h. Hieronta oli kyllä enemminkin  öljyhierontaa eikä esim samanlaista fysion tapaista kuin Thaimaassa usein on.

Asuimme BaliPalmsResortissa, se oli tosi viihtyisä, hiljainen, hyvien ja monipuolisten palvelujen resort, meren rannalla. Isänpäivää vietettiin siellä ja kuvakoosteessa on kuvia hotellista sekä Isänpäivä tarjoiluista. Shamppanja on Finnairin koneesta, mukava purseri kehoittikin ottamaan sitä evääksi koneesta ja kyllä kannatti, hyvää oli. Viinit Balilla olivat mielestämme aika arvokkaita, kaupassa halvimmat n € 20/plo ja kaikki tuontialkoholi oli kallista, myös lentokentällä.

Myös tässä hotellissa oli jääkaappi ilman pakastelokeron ovea!!!! Kuuluu Balilla varmaan asiaan, olkoon hotellilla sitten 4 tai 5 tähteä! Mahtoivat nauraa meille siellä Sanurin hotellissa, niitä jääkaappien vaihto vaatimuksiamme!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kohta 80 maata nähnyt 67 vuotias Mummo . Vielä on virtaa lähteä matkaan, kun joku uusi ja mielenkiintoinen kohde löytyy.
Papan kanssa on kuljettu vuodesta 1968, naimisissa vuodesta 1972, kolme tytärtä ja kaksi lastenlasta. Elämä on vienyt, välillä vuosiksi eri mantereille miehen työtehtävien vuoksi. Elämä maailmalla on ollut rikas, värikäs ja vaarallinenkin, mutta on myös antanut paljon.

Hae blogista