Parin välivuoden jälkeen, päätimme taas mennä lomalle Phukettiin. Mieheni oli työskennellyt siellä vuosina 2005-2006 ja meillä on siellä muutamia paikallisia tuttavia.

Phuket on muuttunut vuosi vuodelta Länsimaisempaan  suuntaan, mikä ei mielestäni ole positiivinen asia. Aiemmin mm useiden hotellien  reseptionistit ja ravintolan henkilökunta oli pukeutunut nk”Thaityyliin” nyt Pikeepaitoihin ja pitkiin housuihin. Thaimusiikki oli korvattu popmusiikilla jne. Sama missä 4-tähden rantahotellissa olisi ollut. Sitä ihmettelimme miten englanninkielen taito oli vaan huonontunut entisestään. Hotellien henkilökuntahan tulee muualta Thaimaasta sesongiksi rantakohteisiin ja myöskin hotellivieraiden kotimaa vaikuttaa kielitaitoon. Nyt Karonin, Patongin ja Katan hotellien vieraat tulevat 90% Venäjältä.

Hinnat  ovat nousseet kautta linjan, olut on vielä halpaa, taksit ja tuktukit kalliimpia kuin ennen. Paikallisbussien edelleen halpoja, mutta matka esim rannalta Phuket towniin saattaa ruuhkien takia kestää jopa tunnin tai puolitoista.

Positiivista sensijaan oli se, että rantatuoleja ja varjoja oli jälleen lähes kaikilla rannoilla saatavana ja hinta oli entinen  tb 200 päivä 2 petiä ja varjo. Tosin kalusto oli kulunutta, varjot Tsunamin aikaisia, tarkastin vanhoista kuvistamme.

Tupakointi oli rannoilla kielletty ja hyvin sitä myös noudatettiin. Viemärit juoksuttivat sisältönsä edelleen mereen ja rakentamattomat tontit näyttivät edelleen kaatopaikoilta.

Sitä  on varmaan itse niin vanhanhanaikainen, että kaipaa sitä  vanhaa 80-90 luvun Thaimaalaista menoa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kohta 80 maata nähnyt 67 vuotias Mummo . Vielä on virtaa lähteä matkaan, kun joku uusi ja mielenkiintoinen kohde löytyy.
Papan kanssa on kuljettu vuodesta 1968, naimisissa vuodesta 1972, kolme tytärtä ja kaksi lastenlasta. Elämä on vienyt, välillä vuosiksi eri mantereille miehen työtehtävien vuoksi. Elämä maailmalla on ollut rikas, värikäs ja vaarallinenkin, mutta on myös antanut paljon.

Hae blogista