Al Bastakiya
Hotellin korttelia
Rantaelämää
Dubai Fountain Souk
Dubai Fountain päivällä
Fountain illalla

Dubain suosio turistikohteena kasvaa vuosi vuodelta ja se näkyy katukuvassa selvästi. Kaikissa matkaoppaissa kehoitetaan turisteja pukeutumaan peittävämmin kuin esim Aurinkorannikolla, mutta ei neuvot silti ole saavuttaneet kaikkia matkaajia. Myötähäpeää tästä tuntee viikossa enemmin kuin olisi tarvis. Rannoillaan voi sitten irrotella kyllä, mutta yläosattomat on täällä kielletty samoin kuin esim suutelu yleisillä paikoilla.

En tässä ala rantoja enkä isoja hotelleja tai ostoskeskuksia kuvailemaan, niistä saa tietoa netistä yllin kyllin. Me haluamme aina turistikohteissakin asua mahdollisimman lähellä paikallista väestöä ja elämänmenoa. Syntyperäisten Dubailaisten lähelle ei pääse, mutta alueella asuvien vierastyöläisten lähelle kyllä. Asuimme Bastakyan alueella entisöidyssä korttelissa missä on kaksi perinteistä majataloa. Toinen niistä missä asuimme on  Orientaal Quest House  siinä on vain 10 huonetta, ihan hyvät sängyt, ilmastointi ja rauhallista, aamuisin herättiin lintujen lauluun, vaikka oltiin ihan Bur Dubain vanhimmassa osassa. Aamiainen oli hyvä, ei samanlainen kuin 5 tähden hotellissa, mutta meille riittävä. Huone maksoi n € 70/yöltä, sisältäen turistiveron. Arabiemiraateissa on viime vuonna otettu käyttöön 5 % arvonlisävero se lisätään palveluihin sekä muihin hintoihin. Tällä alueella oli runsaasti edullisia ruokapaikkoja sekä hotelleja missä voi HappyHourin aikana käydä juomassa olutta tai muita alkoholijuomia.

Liikkuminen Dubaissa on helppoa, välimatkat ovat pitkiä ja liikenneruuhkiakin on, ei tosin Bangkokin luokkaa. Hop on Hop off bussilla voi pongata kaikki merkittävät nähtävyydet helposti. Reittejä on useita erilaisia. Dubai Creekin voi ylittää nopeasti,1 dirhamilla paikallisilla taksiveneillä. Metro, joka kulkee suurimmaksi osaksi maanpäällä, on hyvä tapa liikkua paikasta toiseen, linjoja on kaksi. Helpointa on ostaa kortti, mihin ladataan rahaa tarpeen mukaan. Kertamaksu riippuu matkan pituudesta. Metro on miestenosastossa hyvin ruuhkainen, naisten vaunuissa on väljempää. Naiset voivat kyllä matkustaa myös miesten vaunuissa, mutta miehet kyllä käsketään pois naisten vaunusta. Metrolaiturilla lukee vaunujen sijainti/ miehet, naiset junassa. Mielenkiinnosta laskin liukuteiden määrän metrosta Dubai Malliin, niitä oli 7, vielä välillä piti kävelläkin. Tila on täysin ilmastoitu niinkuin metrokin ja siisti myös. Taksi on halpaa samoin kuin Abu Dhabissa, mutta Dubaissa on lisämaksu, jos taksi otetaan esim ostoskeskuksesta tai lentokentältä. Dubaissa meitä ajelutettiin turhaan lähes ympyrää, mikä tuntui tietoiselta turistin rahastukselta. Aloitusmaksun on yleensä 5dirhamia.

Rikollisuutta ei juurikaan ole, luin paikallisesta lehdestä, että 10 vuoteen ei ole ainuttakaan raportoitua turisteihin kohdistuvaa rikosta Arabiemiraateissa. Soukeissa silti turistia vedätetään, jos ei tinkimiskulttuuri ole tuttua. Soukitkaan eivät siellä ole enään perinteisten käsityöläisten työpajoja, vaan tavara on Kiinasta, Intiasta jne. Kulta on kyllä aitoa ja sitä myydään eri karaattimääräisenä, päivän grammahinnat on yleensä ikkunassa näkyvillä.

Lääkkeiden reseptit on hyvä olla mukana, eikä vahvoja kipulääkkeitä saa tuoda maahan. Jos joutuu maahan tullessa tulliin, voi tulla ongelmia. Alkoholia saa maahan tullessa olla 4litraa, vahvuudella ei ole väliä.

 Emme tarvinneet lääkäripalveluita matkan aikana, emmekä sairastaneet yhtään vatsatautia. Dubaissa on todella siistiä ja tämä oli varmaan AbuDhabin lisäksi ainoa maa, missä emme nähneet Torakoita edes kuolleina kadulla. Niitä eläimiä näkee maailmalla monesti vaikka olisi hienoikin hotelli.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kohta 80 maata nähnyt 67 vuotias Mummo . Vielä on virtaa lähteä matkaan, kun joku uusi ja mielenkiintoinen kohde löytyy.
Papan kanssa on kuljettu vuodesta 1968, naimisissa vuodesta 1972, kolme tytärtä ja kaksi lastenlasta. Elämä on vienyt, välillä vuosiksi eri mantereille miehen työtehtävien vuoksi. Elämä maailmalla on ollut rikas, värikäs ja vaarallinenkin, mutta on myös antanut paljon.

Hae blogista