Vielä muutam sana Bankokin takseista ja liikkumisesta kaupungissa. Jos ei voi tai halua käyttää SkyTrainia, kentältä kaupunkiin, on halvin vaihtoehto TaxiMeter, se lähtee Suvanaburin kentällä katutasosta, viitat Public Taxi ohjaavat perille. Nyt palveluhenkilöstö siellä laiturilla on korvattu automaateilla. Otat lipun automaatista, iso auto tai normaali henkilöauto, kuitissa lukee numero missä laiturissa auto on parkissa. Ennen nämä taksit ajoivat mittarin mukaan, mutta nyt meiltä pyydettiin Tb 600 Silomille, auto oli iso, hinta oli mielestämme kohtuullinen, 2015 maksoimme tietulleineen ja lentokenttälisineen  samoille kulmille Tb 575. Mielestäni nämä taksit ovat olleet luotettavia. Tähän hintaan sisältyi tietullit, eikä erillistä lentokenttälisää pyydetty. Myös mm.  Pattajan ja HuaHinin halvat bussiyhteydet lähtevät tältä samalta laiturilta.

Silomilta Don Muangin kentälle aamu neljältä tänään Taksi Meterin  hinta oli Tb 500, tulleineen. Kaupungissa Taksi Meter on mielestämme halvin, taksit ajavat mittarilla, mutta esim ruuhka-aikoina he eivät lähde jokapaikan. Meillä hotellin taksi pyysi antamaamme osoitteeseen päivällä Tb 400 ja Taksi Meterillä sama matka maksoi Tb 115. Nämä hintatiedot 11/16 ajalta. TucTuc on kyllä viehättävä, mutta hinnat ovat korkeat ja turistin mukaan asetetut.

Kehitys ei kaikkialla Bankokissa ole ollut yhtä nopeaa, kävimme nyt  BoBaeMarketilla, Thewet/Dusit alueella, vaatteiden tukkumyyntiä, mutta myös yksittäiskappaleita, mutta minusta parempi ko.market on hotelli Indran vieressä tai Chacutsakmarketilla(vain viikonloppuisin), hinnoissa ei ole suuria eroja. Molemmille Toreille pääsee kätevästi myös Jokiveneillä ja ne ovat lähes ilmaisia ja  Ruuhkavapaita. Pitää vielä mainostaa ;"Nancy Chandler's Map of Bankok " karttaa, sitä me ollaan käytetty vuosikymmeniä ja siinä on mm. hyvä kartta Chatuchak marketista, mutta mittakaava siinä ei pidä paikkaansa. Viikonloppumarkkinoille on kyllä paras mennä SkyTrainilla asema on Mo Chit.

Liitteenä olevista kuvista voi päätellä, että kaikki ei ole sittenkään muuttunut, kanavien varret näyttävät lähes samoilta kuin 80-luvulla. 

Pitää mainita tuo kuvissa näkyvä Pad Thai annos, sen olen syönyt, taas kerran Bangkokissa, mutta nyt ravintolassa nimeltään Thip Samai, lähellä monumenttia Wat Sakhet. Matkakumppanini ei annokselle ( Tb 200)  isommin lämmennyt, oli hänen mielestään, liian vähän mausteita, hän on enempi näitä vahvan Papaya Salaatin miehiä, ruuan joka saa silmät valumaan ja hengityksen salpautumaan. Em. Ravintolan PadThaita pidetään kaupungin parhaana, jos nyt on Lonley Planettia uskominen. Mutta miinusta tulee myös siitä,että olutta ei siellä tarjota.

Aamulla matka jatkuu klo  4. Kohteena Don Muang ja Denpassar Indonesiassa. Sieltä sitten seuraavat tarinat,

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kohta 80 maata nähnyt 67 vuotias Mummo . Vielä on virtaa lähteä matkaan, kun joku uusi ja mielenkiintoinen kohde löytyy.
Papan kanssa on kuljettu vuodesta 1968, naimisissa vuodesta 1972, kolme tytärtä ja kaksi lastenlasta. Elämä on vienyt, välillä vuosiksi eri mantereille miehen työtehtävien vuoksi. Elämä maailmalla on ollut rikas, värikäs ja vaarallinenkin, mutta on myös antanut paljon.

Hae blogista