Phuketista olin saanut aivan tarpeekseni parissa viikossa. Jo kotoa olimme tehneet varauksen Ko Yao Noille hotelliin ThiwSons Resort. Olin lukenut hotellista jostain lehdestä ja heti tuli mieleen, että tuonne menemme käymään. Se kannatti, maailma oli täysin toinen kuin Phuketin ruuhkatannoilla.

Saari sijaitsee Phang Nan’n lahdella, missä on nk Mikroilmasto, vaikka Phuketista sataisi, tällä saarella ei sada samaan aikaan.Meitä sää suosi kyllä molemmilla saarilla, vaikka olimme matkalla Marraskuun.

Saarelle pääsee helposti pikaveneellä, useammastakin satamasta Phuketin saarelta, myös linjalauttoja kulkee muutaman kerran päivässä. Pikavene Phuke townin satamasta  Yaille maksoi Tb 200 ja kesti puolisen tuntia. Palasimme toista kautta ja tulimme lentokentän lähellä olevaan satamaan, joka itseasiassa on lähempänä Phuketin saarta. Hinta sama kuin edellisestä satamasta, mutta kesto lyhyempi.

Satamissa on mm Lavatakseja joilla voi matkaa jatkaa. Yain päässä taksi hotelliin oli Tb 300. Euron kurssi oli Phuketissa 3,8 luokkaa, mutta Yailla huonompi. Saarella ei ole montaa nostoautomaattia, mutta ThiwSons hotellin vieressä on pieni Minimarket ja nostoautomaatti. Saarella ei ole kovin montaa hotellia eikä montaa kauppaa tai ravintolaa. Saari on n. 20 km pitkä ja mopoja voi vuokrata, päivätaksa n Tb 350. Liikennettä ei ole paljoa.

ThiwSons hotellissa oli hyvä ja halpa ruoka sekä asiallinen baari, mstä sai erilaisia coctaileja. Myös sukellus ja saariretkiä oli saatavilla, ne toteutettiin nk. Pitkähäntäveneellä. Saarella on vuorovesi, eikä vesi ole niin kirkasta kuin Phuketissa. Turistit olivat Keski-Euroopasta, Amerikasta jne, Venääläisiä ei juurikaan nähty.  Hotellin altaalla kaikki juttelivat keskenään ja ilmapiiri oli leppoisa. Varjossa Puumala oli rentouttavaa lukea dekkareita. Kuukauden loman aikana luin lähes 4000 sivua proosaa sekä dekkareita, ihanaa!

Ainut haitta olivat Hiekkakirput/kärpäset. Niitä ei juuri silmällä erota, mutta kutina ja paukamat kestivät viikkoja. Altaalla niitä ei ollut, mutta hiekassa oli runsaasti. Ilmiö oli sama Koh Lantalla sekä Krabilla, missä olemme olleet aiemmin.

Saarta ja hotellia voi hyvin suositella, jos haluaa nauttia huikeista maisemista, auringosta, hyvästä ruuasta ja rauhasta sekä meidän tapauksessa mukavista turisteista samassa hotellissa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kohta 80 maata nähnyt 67 vuotias Mummo . Vielä on virtaa lähteä matkaan, kun joku uusi ja mielenkiintoinen kohde löytyy.
Papan kanssa on kuljettu vuodesta 1968, naimisissa vuodesta 1972, kolme tytärtä ja kaksi lastenlasta. Elämä on vienyt, välillä vuosiksi eri mantereille miehen työtehtävien vuoksi. Elämä maailmalla on ollut rikas, värikäs ja vaarallinenkin, mutta on myös antanut paljon.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla