Kirjoitukset avainsanalla ystävyys

Minulle Ystävä on iso sana. Se riittää. Minun ystäväni ovat kaikki tosi ystäviä, sydänystäviä, ystävistä parhaita.

Vanhimmat ystäväni ovat 40 vuoden takaa ja tuoreimmatkin jo vuosia elämässäni kulkeneita. Sanoin kerran Nauvon Eijalle, että minun ystäväni mahtuvat kymmeneen sormeen. – Mahtaako niitä olla niinkään montaa, Eija tokaisi. Ja taisi olla oikeassa. Näilläkin vähillä pärjään. Enkä yhtään anna pois!

Ystävyys on kuin kumilanka, joka sitoo kaksi palloa yhteen. Välillä lanka on löysällä, ystävä on lähellä. Välillä lanka venyy ja ystävä väistää elämän tieltä tai katoaa sille itse. Ja joskus kumilanka kiristyy liian tiukalle ja pallo paukahtaa kasvoille. Ja satuttaa. Lujaa. Mutta silti kumilanka kestää. Lomaa ystävyydestä voi ja kannattaa välillä pitää. Mutta ystävää ei hukata pois.

Ulla sanoi minulle kolmisen vuotta sitten: Olethan sinä hankala ihminen, mutta minä olen opetellut tulemaan toimeen sinun kanssasi. Siinä on ystävyyden ydin: kipeää tekevässä, välillä kirvelevässä rehellisyydessä ja tarkkanäköisyydessä. Ja luottamuksen kivijalassa, josta tiedän, ettei ystävä hylkää minua koskaan.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Stylea on kymmenen vuotta sitten perustamani firman nimi. Yritys lojuu vieläkin pöytälaatikossa. Mutta ehkä nimi kuvaa myös aiheita, joista haluan kirjoittaa: Elämää tyylillä ja välillä vähän tyylistä horjuen. Elämänmakuisesti kuitenkin. Asioita ja aiheita, jotka liikuttavat minua ja joiden toivon koskettavan jollakin tavalla myös lukijoita.