Olavinlinna on aina yhtä uljas näky
Lörtsypoikien lihalörtsyt ovat ennallaan
Kilpaileva kauppias on kehittänyt uusia tuotteita, tässä muikkurullat
Lossiranta Lodge -majatalon emäntä Kristine Lund
Tekstiilitaiteilija Tuula Malinen löytyy torilta

Savonlinnassa on taikaa!

Tuuppasimme auton Lossiranta Lodgen sisarmajatalon Taviksen tallirakennuksen päätyyn omistaja Krisse Lundin luvalla. Ihana päästä kunnon suihkuun. Rajansa se on rähjäreissaamisellakin. Ja mukavuudet on oltava!

Juhlatunnelma nousee väkisinkin kun astelee kohti uljasta Olavinlinnaa parhaimpiinsa pukeutuneena. Juttelen mennen tullen lähinnä ulkomaalaisten oopperavieraiden kanssa. He ovat haltioissaan! Oopperan charmi puree. Ja Olavinlinnan akustiikka on täydellinen. Kiviseinät hohkaavat viileää vielä kuuman alkukesän jälkeenkin. Mutta koskaan ei tiedä, tarvitseeko viuhkaa vai villapaitaa. Molemmat ovat matkassa. Torkahdan ihan pikkuisen ensimmäisen näytöksen aikana. Näytös on hieno, sitä ei voi syyttää, mutta reissuelämä rasittaa. 

Oopperan jälkeen teemme Sirun kanssa pitkän lenkin aina kasinonrantaan saakka. Kaupunki on tyhjä ja hiljainen. Ensi-iltavieraat tulevat yhteiskuljetuksilla ja häipyvät heti näytännön jälkeen. Se ei tee hyvää Savolinna horjuvalle taloudelle. 

Me viivymme vielä. Aamulla suunnistamme lörtsykahville torille. Muikut säästämme myöhempään. Törmään Tuula Malisen kojuun. Hän oli torilla jo opiskeluaikanani 70- ja 80-lukujen taitteessa. Ostin silloin samanlaiset löysät pöksyt kuin missä nyt kuljen. Aika taitaa olla pysähtynyt meidän molempien kohdalla. 

Saldo: Mukavia ihmisiä ja mielenkiintoisia tarinoita paljon.

Mielenkiintoisia oopperavieraita: 0. 

 

 

Kommentit (3)

Anjakaarina
Liittynyt18.10.2015
4/3 | 

Hei. Mikähän oli nimeltään ooppera? Se kiinnostaisi, kun itsekin olen menossa Patarouvaa katsomaan ensi viikolla. Oliko tylsä, kun torkahditkin?

Anja Pohjanvirta-Hietanen

Stylea
Liittynyt13.1.2017
5/3 | 

Taisin torkahtaa ensimmäisessä näytöksessä niin Madama Butterflyssä kuin Patarouvassakin. Mutta molemmat esitykset olivat loistavia, niitä ei voi syyttää. Patarouva on visuaalisesti upea, loistava puvustus, upeita tansseja, paljon väkeä lavalla. Jännitän vähän matkantekoa kahdestaan isolla autolla Siru-koiran kanssa, kierrokset väsyttävät.

Anjakaarina
Liittynyt18.10.2015
6/3 | 

Okei, selitys hyväksytty.😎 Kiva kuulla, että Patarouva on visuaalisesti upea, uskon, että musiikillisestikin. Hyvää ja turvallista autoilua sinulle ja Sirulle. Anjakaarina

Anja Pohjanvirta-Hietanen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Stylea on kymmenen vuotta sitten perustamani firman nimi. Yritys lojuu vieläkin pöytälaatikossa. Mutta ehkä nimi kuvaa myös aiheita, joista haluan kirjoittaa: Elämää tyylillä ja välillä vähän tyylistä horjuen. Elämänmakuisesti kuitenkin. Asioita ja aiheita, jotka liikuttavat minua ja joiden toivon koskettavan jollakin tavalla myös lukijoita. 

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla