Ostin aivan pienen taskupeilin, jonka kannessa oli kaunis kukka-asetelma.  Kun avasin sen ja näytin perheenjäsenille, kaikki sanoivat, että onpa hyvä peili.  Se on pieni, muutaman sentin neliö, mutta näyttää katsojan suurena.  Se on ”taikapeili”  Ja mikä parasta: se sopii erinomaisesti käsilaukkuun. Lausumaton motiivi saattaa tietysti olla ”Kerro kerro kuvastin, ken on maassa kaunehin.”

Jäin miettimään peilin salattua tietoa. Vanhan sadun viisaus kääntyy ehkä myös lauseiksi: ”Kerro kerro kuvastin, ken on maassa suosituin” tai ”Kerro kerro kuvastin, ken on maassa voimakkain.”

Nykypolvi vertaa itseään muihin ahkerammin kuin ennen mutta ei siinä mitään uutta ole, välineet ovat vain kehittyneet peiliä voimakkaammiksi. Sosiaalinen media on peili josta moni katselee itseään  ja näyttää itseään muille, sopivasti meikattuna, vaatetettuna ja mielipiteistettynä.

Vanhat sadut ovat viisaita ja niiden opetukset aina sovellettavissa nykypäivään, koska ihminen ei pohjimmiltaan muutu. Siksi me luemme edelleen vanhoja kirjoituksia, tai ainakin jotkut lukevat. Huolimatta siitä että maailma muuttuu ja on muuttunut. Digitaalisaatiosta johtuen voi olla, että tämän  päivän ihmisen on vaikeampi ”nähdä” syvälle ja pohtia elämää kuin ihminen aikaisemmin ja kuunnella sisintään tai sitä, mitä muut ihmiset oikeasti sanovat,  Ehkä ihmiset eivät enää puhu toisilleen, vaan lähettävät lyhyita SOS-viestejä.  .

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi Ratikoita ja Rosmariinia lähestyy elämänilmiöitä eläkkeellä olevan Marjatan näkövinkkelistä lonkkaleikkauksen jälkeen, aviomiehen, kolmen lapsen ja viiden lapsenlapsen rikastuttamassa elämässä. Kirjoituksissa kuvataan kaupunkilaiselämää ratikoissa ja busseissa, kaupoissa ja kirpputoreilla, kirkoissa ja gallerioissa, uusia näkökulmia ehkä nostalgisin painottein. Marjatta on ollut yliopiston opettaja ja journalisti. Harrastuksena on ollut ja on maalaaminen, jossain määrin käsityöt ja maailman tarkkailu. Elämääni kuuluu myös Katolinen kirkko.

Hae blogista