Ärsyttää vietävästi, kun ei ärsytä mikään. Vaikka kuinka yrittäisi ärsyyntyä maahanmuuttajista, poliitikoista, ilmastonmuutoksesta ja moottoriradoista, niin yhtään ei ärsytä. Johtuu varmaan vanhaksi tulemisesta. Sanotaan, että tietynikäisillä miehillä ei pelaa mikään. Luulin ennen, että muuta tarkoittivat kuin ärtymyksen puutetta. 

Toista se oli ennen. Nuorempana. Kassajonoissa laukkuaan kaivelevat hattupäiset muijat ottivat päähän, nopeusrajoitusten tuntumassa ajelevat lippalakkipäiset äijät ottivat päähän, joka mutkassa vilkuttelevat ukkelit ottivat päähän puhumattakaan bemari,- saab,-volvo-ja mersukuskeista, jotka ajelivat miten sattuu. Edessäni ajavat kuorma-autot, linja-autot ja rekka-autot ottivat päähän, traktoreita ei kannata mainitakaan.

Poliisit ja poliitikot olivat syvältä, kännikalat vielä syvemmältä, opettajat turhia ruikuttajia, lehtimiehet valehtelijoita, mitä nyt joskus Hannu Karpo puhui asiaa. Oli se ihanaa elämää, kun joka puolella oli ärsyyntymisen aiheita. Kotona vaatteet olivat väärässä paikassa, vaimo seisoi aina siellä, mihin aioin mennä,  ja töissäkin oli vain pelkkiä nuijia, minua ja minun väkeäni lukuun ottamatta. Nyt on elämä sävyisää ja tasaista. Vaimokin sanoi, ettei enää muista, koska viimeksi ärsyynnyin. Ihan sama minullekin. 

Silloin ei vielä ollut, kun poika sai ruotsinkokeesta 10 ja minä panin nimeni paperiin. Poika kertoi opettajan epäilleen nimeä väärennetyksi. Soitin rehtorille ja sanoin, että ruotsin opettajan ei kuulu arvostella nimikirjoituksia eritoten, kun kokeesta tuli 10. Ärjäisin, että panee akan kuriin. Panikin. Soitteli opettaja ja anteeksi pyyteli. Häijy ja ilkeä akka oli, kun anteeksipyyntönsä lopuksi sanoi nimikirjoitukseni olleen lukukelvoton.

Kyllä ihmisellä, vanhuksellakin, pitäisi aina joku ärsytyksen aihe olla. Se pitää veren kiertämässä, verenpaineen korkealla ja verisuonet sekä sydämen kovilla. Säästyy siinä yhteiskunnan varojakin kestävyysvajeesta puhumattakaan, kun ärtynyt ärtyy äärimmäisen ärtymyksensä ja tuupertuu turvapuhelimen päälle, eikä kukaan tule, kun ylityö on kielletty, akuutissa tungosta ja hätäkeskus sanoo, että odottakaa hetkinen sulkematta puhelinta. Vänta lite och stäng inte telefonen. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ajankohtaisia asioita elämästä, politiikasta, kulttuurista, liikunnasta, digitaidoista sun muusta, mitä eteen tulee.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla