(Puhe lankomiehelle hänen täyttäessään 70 vuotta)

Nykyään, kun kaikki muuttuu sillä tavoin digitaaliseksi, että on vaikea erottaa mikroaaltouunin käyttöpanelia tietokoneen ruudusta, on paras ottaa pari askelta taaksepäin ja palata perusasioihin, etenkin kun täyttää 70 vuotta. 

Jo nuoruutemme liverpolilaiset karvapäät tiesivät, että “All You Need, is Love” ja olivat siinä harvinaisen oikeassa. Rahaa saa pankista tai seinästä ja tavaraa kaupasta, mutta Rakkautta ei saa ostaa mistään. Se pitää löytää ja sen jälkeen Sitä pitää itse kasvattaa, kastella, lannoittaa ja vaalia.

Ei mikään helppo tehtävä, sillä Rakkaus muistuttaa politiikkaa: juuri kun luulee siitä jotain ymmärtävänsä, se näyttääkin olevan jotain muuta. Se on kuin märkä saippuapala, joka ei millään tahdo pysyä käsissä.

Kun on selvinnyt 70 vuotta, selviää kyllä lopuistakin vuosista. Ja Rakkauden vaalimisesta, vaikka mentäisiin naisasian alkuun polkaiseen Minna Canthin mukaan:

“Jos paloittelemme rakkauden eri ainesosiin, huomaamme siinä fantasiaa, illuusioita, myötätuntoisuutta, ystävyyttä, kunnioitusta, luottamusta, hellyyttä, hartautta ja sukuviettiä. Näistä fantasia ja illuusio pian katoavat, viettikin vähenee, mutta ystävyys, kunnioitus, luottamus ja hellyys voivat kasvaa elämän loppuun saakka. Ja semmoinen rakkaus ihmistä jalostaa, semmoinen onnea tuo”.

Kun on tangon askeleet oppinut, fuskua vääntänyt ja kuviohumppassa huhkinut, niin Minna Canthin rakkauden ainesosat eivät ole yhtään sen vaikeampia. Käytäntö on paras opettaja.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ajankohtaisia asioita elämästä, politiikasta, kulttuurista, liikunnasta, digitaidoista sun muusta, mitä eteen tulee.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla