Kesä alkaa kohta olla takanapäin, hyvin nopeasti se menikin. Paljon kaikkea kivaa se taas toi tullessaan. Kesä kului rakkaassa kotimaassa. Kesäteattereissa tuli nähtyä , Kirkaa, Simpauttajaa, Reinikaista. Asuntomessuilla tuli käytyä ja samalla poikettua Keskisellä. Tosi siinä välissä oli yksi hotelliyö. Keskisen valikoima on huonontunut ja hinnat nousseet, verraten laatuun. Myös Sara Hildenin taidemuseossa tuli nähtyä aika häkellyttäviä Ron Mueckin teoksia. Myös retki Kotkaan, bussi täynnä oloneuvoksetar naisia oli mielenkiintoinen. Viimeksi olen siellä käynyt kansakoulun luokkaretkellä. Hyvä kaupunkiopas valaisi paljon siitäkin kaupungista ja historiasta. Helsingissä piipahtelin tyttären työmatkojen mukana.

Olemme viettäneet aikaa lasten ja perheidensä kanssa. Ystäviä olemme tapailleet ja vietimme pari päivää  heidän mökillään   kutsuttuna.

Pakastin pullistelee kesänmarjoja, mansikkaa, mustikkaa, vadelmaa ja oman puutarhan herukoita mehuna ja pakasteina. Marjat ostan tutulta poimijalta ja marjatilalta suoraan. En yksinkertaisesti tykkää marjojen poimimisesta. Mieheni poimii kotipihan marjat ja minä hoidan säilönnän ja muut keittiöpuuhat. Omenasatomme on huononlainen, ehkäpä syynä turhan tuuheat lehvistöt, liiallisten oksien leikkauksen vuoksi ? Se on taitolaji, jota miehelleni olen yrittänyt muistuttaa :) Myös muumiotautia niissä on jonkin verran.

Syksyn kukat kultapallot ja kultapiiskut lahjoittavat piristystä pihaan ja maljakkoon. Muutaman talon päässä olevan naapurin kissa on koko kesän poikennut meillä kierroksellaan, piristää mukavasti hänen kyläilynsä.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Aikuisen naisen elämää Hämeessä. Kaupunkilaistunut maalaistyttö. Muuttanut miehen kotikonnuille yli neljäkymmentä vuotta sitten. Vaimo, äiti, mummo.

Jo ansaitulla eläkkeellä. Pitkä työura takana. Asumme omakotitalossa kaksin mieheni kanssa kaupungissa "maalla". Olen luonteeltani positiivinen. Viihdyn seurassa, mutta myös oikein hyvin yksinkin.

Harrastuksiani ovat kirjoittaminen, koti, ulkoilu, leipominen, musiikki, teatteri, läheiset ihmiset ja ystävät.

Tykkään kaikesta kauniista, luonnosta, eläimistä, kauneudenhoidosta, koruista, parfyymeistä, vaatteista, sisustamisesta.

Kaikki nämä piristävät arkipäivää.

 

Olen aina ollut kiinnostunut henkimaailmasta ja kokenut monia todistettavia asioita sen olemassaolosta. Nyt kun aikaa on enemmän,  olen käynyt erilaisia kursseja ja saanut vahvistusta ja ymmärrystä henkisille lahjoilleni. Olen hyvin "jalatmaassa" ihminen, joten kesti aikansa, ennekuin luotin ja ymmärsin taitoni. Samalla huomasin, miten paljon henkiasioitten ympärillä pyörii kaikenlaista huu-haata, usein ehkä rahankiilto silmissä. Minä olen käyttänyt lahjaani vain omassa arkipäivän elämässäni ja perheeni ja ystävieni kesken.

 

En harrasta matkailua erityisemmin, sillä rakastan kotimaatani. Täällä kaikki on todella hyvin.

Minulle riittää vuodessa muutama matka Viroon tai naapurimaahan Ruotsiin. Pariisiin ihastuin heti siellä käydessäni.

Vanhat kaupungit ja niiden historia ja rakennukset viehättävät minua.

Kanarianmatkat ovat tuttuja, sinne saattaisin vielä matkustaa, jos oikein kovasti aurinkoa alan ikävöidä. Esim.Thaimaa ei kiinnosta.

 

 

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla