Vappu ja muutkin kevään juhlat lähestyvät. Vieraita tulossa. Olisi kiva saada hyviä vinkkejä vierastarjoiluun. Vaivatonta ja sellaista, ettei se vaadi emäntää seisomaan keittiössä kokoaikaa. Ja olisi hyväksi, että ne olisivat jo itse  testattuja, ei tarvitsisi enää kokeilla Etenkin suolaista tarjottavaa on aina vaikea keksiä. Myös hyvät salaattiohjeet kiinnostavat.

Makeat leivonnaiset ovat minulle helpompia keksiä ja valmistaakin.

Kuvassa pääsiäisenä saamani orkidea voi oikein hyvin.

Kommentit (4)

Belladonna
Liittynyt8.3.2016
5/4 | 

Paljonko vieraita on tulossa ja haluatko tarjota "oikeaa" ruokaa vaiko joko kevyttä tai ruokaisempaa pikkupurtavaa?

Lilian
Liittynyt24.8.2015
6/4 | 

Viidelle henkilölle tarjoilut. Ei ihan oikeaa ruokaa, mutta ruokaisaa pikkupurtavaa.  Ruoka voisi olla lämmintä tarjottavaa ja lisäkkeenä myös salaatti. Ei pelkkiä coktailpaloja.

Belladonna/Arjen autuus
7/4 | 

Olen joskus tarjonnut ruuan sijaan uuniperunoita parin-kolmen eri täytteen kera (esim. tonnikala-, kylmäsavuporo-, katkaraputäytteet), joista jokainen on voinut valita mieleisensä. Lisukkeeksi riittää tällöin raikas salaatti. Useimmiten kuitenkin laitan tarjolle ruokaisaa sormiruokaa. Yleensä valitsen sellaisia vaihtoehtoja, jotka voi tarjota myös kylmänä. Näin minun ei tarvitse hoitaa keittiössä lämmityksiä, eikä tarvitse huolehtia tarjottavan lämpimänä pysymisestä. Näitä ovat mm. suolaiset piirakat (esim. kinkku-paprika-, kylmäsavulohi-, tonnikala- tai tähän aikaan vuodessa parsapiirakka). Viimeksi laitoin tarjolle piirakan (ja salaatin) lisäksi mm. lievästi itämaiseen tyyliin maustetuja broilerin paloja (vieraat tykkäsivät paljon), 3-4 erilaista juustoa, oliiveja, kirsikkatomaatteja, patonkia, sulhaspiirakoita sekä 3-4 erilaista chorizo- ja salamimakkaraa. Sain kysymyksestäsi idean tehdä blogijutun, jossa voisin kertoa omista tarjoiluistani. Yritän ehtiä tehdä sen tiistaina tai viimeistään keskiviikkona.  Jos haluat, niin voin laittaa sinulle vinkkejäni myös sähköpostilla. Laita siinä tapauksessa viestiä minulle osoitteeseen belladonnanblogi@hotmail.com.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Aikuisen naisen elämää Hämeessä. Kaupunkilaistunut maalaistyttö. Muuttanut miehen kotikonnuille yli neljäkymmentä vuotta sitten. Vaimo, äiti, mummo.

Jo ansaitulla eläkkeellä. Pitkä työura takana. Asumme omakotitalossa kaksin mieheni kanssa kaupungissa "maalla". Olen luonteeltani positiivinen. Viihdyn seurassa, mutta myös oikein hyvin yksinkin.

Harrastuksiani ovat kirjoittaminen, koti, ulkoilu, leipominen, musiikki, teatteri, läheiset ihmiset ja ystävät.

Tykkään kaikesta kauniista, luonnosta, eläimistä, kauneudenhoidosta, koruista, parfyymeistä, vaatteista, sisustamisesta.

Kaikki nämä piristävät arkipäivää.

 

Olen aina ollut kiinnostunut henkimaailmasta ja kokenut monia todistettavia asioita sen olemassaolosta. Nyt kun aikaa on enemmän,  olen käynyt erilaisia kursseja ja saanut vahvistusta ja ymmärrystä henkisille lahjoilleni. Olen hyvin "jalatmaassa" ihminen, joten kesti aikansa, ennekuin luotin ja ymmärsin taitoni. Samalla huomasin, miten paljon henkiasioitten ympärillä pyörii kaikenlaista huu-haata, usein ehkä rahankiilto silmissä. Minä olen käyttänyt lahjaani vain omassa arkipäivän elämässäni ja perheeni ja ystävieni kesken.

 

En harrasta matkailua erityisemmin, sillä rakastan kotimaatani. Täällä kaikki on todella hyvin.

Minulle riittää vuodessa muutama matka Viroon tai naapurimaahan Ruotsiin. Pariisiin ihastuin heti siellä käydessäni.

Vanhat kaupungit ja niiden historia ja rakennukset viehättävät minua.

Kanarianmatkat ovat tuttuja, sinne saattaisin vielä matkustaa, jos oikein kovasti aurinkoa alan ikävöidä. Esim.Thaimaa ei kiinnosta.

 

 

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla