
Vappu ja muutkin kevään juhlat lähestyvät. Vieraita tulossa. Olisi kiva saada hyviä vinkkejä vierastarjoiluun. Vaivatonta ja sellaista, ettei se vaadi emäntää seisomaan keittiössä kokoaikaa. Ja olisi hyväksi, että ne olisivat jo itse testattuja, ei tarvitsisi enää kokeilla Etenkin suolaista tarjottavaa on aina vaikea keksiä. Myös hyvät salaattiohjeet kiinnostavat.
Makeat leivonnaiset ovat minulle helpompia keksiä ja valmistaakin.
Kuvassa pääsiäisenä saamani orkidea voi oikein hyvin.
Paljonko vieraita on tulossa ja haluatko tarjota "oikeaa" ruokaa vaiko joko kevyttä tai ruokaisempaa pikkupurtavaa?
Viidelle henkilölle tarjoilut. Ei ihan oikeaa ruokaa, mutta ruokaisaa pikkupurtavaa. Ruoka voisi olla lämmintä tarjottavaa ja lisäkkeenä myös salaatti. Ei pelkkiä coktailpaloja.
Olen joskus tarjonnut ruuan sijaan uuniperunoita parin-kolmen eri täytteen kera (esim. tonnikala-, kylmäsavuporo-, katkaraputäytteet), joista jokainen on voinut valita mieleisensä. Lisukkeeksi riittää tällöin raikas salaatti. Useimmiten kuitenkin laitan tarjolle ruokaisaa sormiruokaa. Yleensä valitsen sellaisia vaihtoehtoja, jotka voi tarjota myös kylmänä. Näin minun ei tarvitse hoitaa keittiössä lämmityksiä, eikä tarvitse huolehtia tarjottavan lämpimänä pysymisestä. Näitä ovat mm. suolaiset piirakat (esim. kinkku-paprika-, kylmäsavulohi-, tonnikala- tai tähän aikaan vuodessa parsapiirakka). Viimeksi laitoin tarjolle piirakan (ja salaatin) lisäksi mm. lievästi itämaiseen tyyliin maustetuja broilerin paloja (vieraat tykkäsivät paljon), 3-4 erilaista juustoa, oliiveja, kirsikkatomaatteja, patonkia, sulhaspiirakoita sekä 3-4 erilaista chorizo- ja salamimakkaraa. Sain kysymyksestäsi idean tehdä blogijutun, jossa voisin kertoa omista tarjoiluistani. Yritän ehtiä tehdä sen tiistaina tai viimeistään keskiviikkona. Jos haluat, niin voin laittaa sinulle vinkkejäni myös sähköpostilla. Laita siinä tapauksessa viestiä minulle osoitteeseen belladonnanblogi@hotmail.com.
Kiitos vinkeistäsi :)
Perunoita en nyt vappuna laita, mutta nuo muut vinkit ovat kiinnostavia.