Olen kotikokki ja leivon myös usein. Olen karsinut vuokia, pannuja ja kattiloita, silti niitä on liikaa. Parhaimmat olen perinyt äidiltäni. Esim valurautapata, paksupohjainen kattila ja haudekattila. Ovat jostain 70-luvulta tai jopa vanhempia. Kyllä valmistuu hyvää pataruokaa, soppaa ja puuroa näillä vehkeillä.

Leivonta-astioita on tarpeellinen määrä. Kolme piirakkavuokaa, kakkuvuoka ja kaksi leipävuokaa. Kuvassa on myös uunivuuat. Saan kaikki mahtumaan kerralla uuniin ja tehokäyttö onnistuu. Eli iso uunivuoka kapean leipävuuan kanssa OK. Kiertoilmauunilla saan neljä vuokaa kerralla paistumaan. Jee!

Eihän tässä kaikki vuuat ja uuniastiat ole. Vanha Römertopf savipata on ihan ehdoton: teen siinä usein savipataleipää. Pieniä kattiloita olen jemmaillut, jos niille olisi vielä käyttöä. Aika harvoin tulee kyllä keitettyä aamupuuroa se pieni annos. Mutta ehkä huomenna…

Vaikka nyt perheen koko on pienentynyt, kokkaan edelleen isot satsit. Onhan se uunin ja hellan tehokäyttöä. Osa ruuasta menee sitten pakkaseen. Ei tarvitse päivittäin kokata, kun pakkasesta saa ottaa valmista ruokaa.

Tarkista nyt mitä kattiloita, pannuja ja vuokia käytät. Ne mitkä on jääneet vähälle käytölle tai ihan käyttämättömäksi, niin HALOO. Pois vaan kaappitilaa viemästä. Laita lahjoitukseen tai myyntiin.

Keittiössä riittää kohteita ammattijärjestäjälle. Katsastetaan seuraavaksi pakasterasiat ja muut säilytysastiat. Niitähän riittää.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Tuula Lahtinen, syntyperäinen Tampereen likka ja täällä kotikonnuilla olen koko elämäni viihtynyt. Kun minä tulin maailmaan, niin Kekkonen täytti 60-vuotta. Olen toiminut ammattijärjestäjänä ja yrittäjänä vuodesta 2008 alkaen. Annan vinkkejä kuinka tavarakaaos saadaan kuriin kotikonstein. Tervetuloa!

Hae blogista

Kategoriat