Vaikka tukkisit mainospostin tulon lapulla ”ei mainoksia, kiitos” niin et pääse kuitenkaan vapaaksi niistä. Ainakin Aamulehden mukana tulee iso määrä mainoksia. Siinä sitten perkaat aamulla lehden välistä jos jotakin mainosta pois.

Kannattaa miettiä lehtitilauksia. Luetko lehden tarkkaan ja onko se hintansa arvoinen? Pelkälle selailulle tulee iso hinta. Lehtimyyjistä pääset helposti eroon hankkimalla telemarkkinointikiellon puhelimeesi.  

Kannattaa aika nopeasti käydä päivän postit läpi. Laskut omaan pinoon, lehdet luetaan ja tärkeät viestit omaan kasaan. Minulla on nykyään oma jätepaperisäiliö omassa pihassa. Kokonaiskustannus on vain 12 euroa vuodessa. Sisältää säiliön ja tyhjennykset. Sinne vaan jätepaperit samalla kun vien roskapussin omaan astiaan. Meillä on hyötyjätepiste aika lähellä, mutta usein se jätepaperikasa vaan kasvoi kotona. Nyt on helpottanut.

Paperilaskuista menee se oma maksu. Kannattaa pyytää e-lasku tai että laskuttaja laittaa laskun sähköpostiisi. Itse yrittäjänä laitan asiakkaalle laskun pdf:nä jos hän niin pyytää.

Kotona voi perata vanhoja luentomuistiinpanoja, kurssiaineistoa, reseptejä, joulukortteja jne. Moni säilössä ollut paperi on saanut olla ihan rauhassa vuosia. Ja tuskin niitä kaipaat nykyäänkään. Pois vaan! Kannattaa silputa pankkipaperit sekä ne joissa on sosiaaliturvatunnus. Tai repiä papereista pois se suojeltava tieto. Jos käytössä on takka tai puulämmitteinen sauna, niin sytykkeenä toimii.

Kirjoja voi laittaa jätepaperiin, kun ensin ottaa pois pahvikannet. Pahvit tietysti pahvinkeräykseen. Monilla on vielä säilössä lasten koulukirjoja, vaikka lapset olisivat jo ihan aikuisia. On omakohtaista kokemusta tästäkin asiasta.

Seuraavaksi mennään keittiöön. Mitähän turhaa tavaraa sieltä löytyy?

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Tuula Lahtinen, syntyperäinen Tampereen likka ja täällä kotikonnuilla olen koko elämäni viihtynyt. Kun minä tulin maailmaan, niin Kekkonen täytti 60-vuotta. Olen toiminut ammattijärjestäjänä ja yrittäjänä vuodesta 2008 alkaen. Annan vinkkejä kuinka tavarakaaos saadaan kuriin kotikonstein. Tervetuloa!

Hae blogista

Kategoriat