Helpottaa kummasti kun laittaa kotona samanmoiset tavarat yhteen jemmapaikkaan. Löytyvät tarvittaessa helposti. Itse olen laittanut esim elektroniikkavehkeet, kynät ja työkalut omille paikoillensa.
Yleensä keittiössä on hyvä järjestys. Mausteet ovat omilla paikoillansa ja samoin jauhot sekä muut kuiva-aineet. Jääkaapissa on selkeästi kaikki esillä.


Järjesteltävää riittää. Varsinkin paperit ja pikkusälä ovat haastavia. Paperit kannattaa lajitella ja säilöä niiden sisällön mukaan. Vaikka vero- ja vakuutus, lääkärijutut, kotitalousvähennyskuitit, auton paperit, takuukuitit jne. Pikkusälät kannellisiin laatikoihin. Sekalainen sälä voi olla vaikka ”miljoonalaatikko”.

Ja poista kodistasi se turha käyttämätön tavara. Varsinkin ne turhat tai rikkinäiset tavarat ja muiden muistot. Säilytyslaatikoihin kannattaa kirjoittaa niiden sisältö. Olet ehkä saanut perintönä tavaraa, josta et oikeasti välitä. Pois vaan! Myy tai lahjoita.
Kaikkea ei tarvitse omistaa, vaan niitä voi lainata. Mehumaijaa tarvitaan kerran vuodessa ja ompelukonekin on käytössä aika harvoin. Monien työkalujen kanssa on sama juttu. Omistus vai lainaus?
Mitä vähemmän kotona on tavaraa, niin selkeämpi ja harmonisempi tunnelma siellä on. Ja koti on helpompi siivota. Less is more.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Tuula Lahtinen, syntyperäinen Tampereen likka ja täällä kotikonnuilla olen koko elämäni viihtynyt. Kun minä tulin maailmaan, niin Kekkonen täytti 60-vuotta. Olen toiminut ammattijärjestäjänä ja yrittäjänä vuodesta 2008 alkaen. Annan vinkkejä kuinka tavarakaaos saadaan kuriin kotikonstein. Tervetuloa!

Hae blogista

Kategoriat