Pestäänkö pyykkiä liian usein ja turhaan? Kyllä. Tarvitaanko huuhteluainetta ja kuivausrumpua? Ei.
Monilla on niitä puoliksipidettyjä vaatteita. Ne kannattaa tuulettaa ja ovat sitten taas valmiina käyttöön. Itse kyllä pidän vaatteet aina pesuun asti. Toki juhlavaatteet on asia erikseen. Saunapyyhkeisiin kuivataan puhdas iho ja hiukset. Eihän ne saunapyyhkeet silloin kaipaa pesua usein. Käsipyyhkeet kyllä vaihdan viikoittain. Pyykinpesuaineena minulla on ollut jo pitkään kotimainen Allegro. Siinä ei ole zeoliittia ja siten se ei tuki pesukoneen letkuja. Eikä pesukone haise.
Zeoliittisavella on sellainen ikävä ominaisuus ettei se liukene veteen, vaan on pesuveden seassa hienona saoksena. Tämä savi jää vaatteisiin hyvästäkin huuhtomisesta huolimatta ja aiheuttaa arkaihoisille ongelmia. Savi myös näkyy tummissa vaatteissa harmaana. Kaikkein pahin asia kuitenkin on zeoliitin kertyminen pesukoneen sisäisiin rakenteisiin jossa se vähitellen alkaa kerätä vaatteista irronnutta likaa, joka alkaa haista hyvin pahalle. Lisäksi zeoliitti kerääntyessään voi tukkia pesukoneen putkistoja ja antureita aiheuttaen pesukoneen rikkoutumisen. Zeoliitti voi jopa tietynlaisissa pesukonevioissa aiheuttaa tulipalon. Pesukone kannattaa pestä konepesuaineella tai sitruunahapolla 90 asteessa säännöllisesti.


Pyykit kuivataan enimmäkseen sisätiloissa. Mutta kannattaa viedä ainakin tyynyliinat ulos kuivumaan ja mielellään myös lakanat. Niihin tulee aivan ihana puhtauden tuoksu. Niin kiire minulla ei ole etten ehtisi odottamaan pyykin kuivumista päivän verran. Eli pidän kuivausrumpua turhakkeena. Meillä on kuivausteline yleensä pesuhuoneessa ja siellä oleva lattialämmitys nopeuttaa pyykin kuivumista. Silitykseltä välttyy kun ravistelee ja ripustaa pyykit huolella. Ja pyykit kannattaa ottaa pian pois koneesta, kun pesuohjelma on pysähtynyt. Meillä nykyinen pesukone piipittää vienosti kun pesu on valmis.

Kommentit (3)

Lyyti
4/3 | 

Ulkona kuivaaminen ei oikein siitepölyallergiselle sovi. Jos lakanat ja tyynyliinat on ulkona kuivumassa,niin märkään vaatteeseen siitepöly tarttuu mukavasti jasitten on aamullasilmät ummessa ja nenä tukossa.

Ammattijärjestäjän arkea
5/3 | 

Lyyti. Ainakin talvella (ei ole siitepölyä) kannattaa kuivata pyykkejä ulkona. Ja tietysti loppukuivaus sisällä. Tuoksu on ihana.

Rouvanen
6/3 | 

En ole enää vuosiin kuivatellut pyykkiä ulkona. Siitepöly, ympäristöpöly esikaupunkialueella, linnut myös joskus jättävät jätöksensäpyykkeihin. Usein talvisin niitä joutuu kuitenkin vielä "jälkikuivattaa" sisätiloissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Tuula Lahtinen, syntyperäinen Tampereen likka ja täällä kotikonnuilla olen koko elämäni viihtynyt. Kun minä tulin maailmaan, niin Kekkonen täytti 60-vuotta. Olen toiminut ammattijärjestäjänä ja yrittäjänä vuodesta 2008 alkaen. Annan vinkkejä kuinka tavarakaaos saadaan kuriin kotikonstein. Tervetuloa!

Hae blogista

Kategoriat